Kayak: Dünya Gençler Snowboard Şampiyonası

Kayak: Dünya Gençler Snowboard Şampiyonası -Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Ayık: Şampiyonada ülkemizi temsil edecek 13 sporcumuzdan bazıları ilk defa böylesine büyük bir organizasyonda piste çıkacak -Türkiye olarak spor


ERZURUM (A.A) - Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık, Erzurumda yarın başlayacak Dünya Gençler Snowboard Şampiyonasının Türkiye için büyük önem taşıdığını belirterek, Şampiyonada ülkemizi temsil edecek 13 sporcumuzdan bazıları ilk defa böylesine büyük bir organizasyonda piste çıkacak dedi.
     Ayık, Palandöken Kayak Merkezinde düzenlediği basın toplantısında, gelecek yıllarda Türkiyede yapılması planlanan diğer büyük organizasyonların alınmasında bu şampiyonanın önemli rol oynayacağını söyledi.
     Erzurumda 17ncisi düzenlenecek olan şampiyonaya 34 ülkeden katılımın olacağını belirten Ayık, Şampiyona ülkemiz açısından büyük önem taşıyor. Geçmiş tarihlere bakınca, bugüne kadar düzenlenen organizasyonların arasında en fazla katılım Erzurumda düzenlenecek şampiyonaya oldu. 34 ülkeden 400e yakın sporcunun katılımıyla yarın ilk yarışların yapılacağı Dünya Gençler Snowbaord Şampiyonası, Erzurum ve Palandökenin tanıtımı için çok iyi bir fırsat. Türkiye olarak spor organizasyonlarının en iyi şekilde gerçekleştirdiğimizi dünyaya bir kez daha göstereceğiz diye konuştu.
     Milli takımın 13 sporcuyla şampiyonaya katılacağını bildiren Ayık, sporcular ve teknik heyetin şampiyonaya çok iyi hazırlandığını ifade etti.
     Ayık, şunları kaydetti:
     Şampiyonada ülkemizi temsil edecek 13 sporcumuzdan bazıları ilk defa böylesine büyük bir organizasyonda piste çıkacak. Dünyanın en iyi snowboardcularıyla yarışacak olan sporcularımızın kazanacağı tecrübe, bizim için en önemli kazançtır. Türkiye bilindiği gibi 2020 Yaz Olimpiyatlarına aday. İstanbul olarak aday olduğumuz en büyük yaz oyunlarında, en güçlü adayız. Erzurumdan alnımızın akıyla çıkarsak, İstanbul kapısını aralamış oluruz. Snowboard Şampiyonasında genç sporcularımızdan oluşan takım, aynı zamanda bir sonraki Kış Olimpiyatlarında aday kadromuz olacak.
    
     Muhabir: Selami Küçükoğlu
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Kayak: Dünya Gençler Snowboard Şampiyonası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER