Katıldıkları seminer girişimciliğin kapısını araladı

Katıldıkları seminer girişimciliğin kapısını araladı -Sorgun ilçesinde katıldıkları bir seminerde ortaya çıkan iş fikrini hayata geçiren üç ortağın kurduğu hayvancılık tesisi açılışa hazırlanıyor


YOZGAT (A.A) - Sorgun ilçesinde katıldıkları bir seminerde ortaya çıkan iş fikrini hayata geçiren üç ortağın kurduğu hayvancılık tesisi açılışa hazırlanıyor.
     Tesis ortaklarından Osman Yiğit, AA muhabirine, Boğazcumafakılı köyünde kurdukları tesisin, Türkiye genelinde 20 ilde kurulan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) ve Avrupa Birliği destekli projelerden biri olduğunu kaydetti.
     Yiğit, 12 yıldır hayvancılıkla uğraşıyoruz. Sorgun İlçe Tarım Müdürlüğünde hibeler konusunda bir seminere katılmıştık. Bu seminerde böyle bir iş fikri aklımıza geldi. TKDKden yüzde 60 hibe desteği aldık. Şu ana kadar 1 milyon 900 bin lira harcadık diye konuştu.
     Tesisin, 243 hayvan kapasiteli olacağını vurgulayan Yiğit, şu an 70 büyükbaş hayvan aldıklarını vurguladı.
     Sorgunda hayvancılığa yönelik böyle bir tesisin ilk kez yapıldığını belirten Osman Yiğit, gelecekte süt paketleme tesisi de kurmayı planladıklarını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Şahin Özmen
     Yayıncı: Orhan Canbulatel
<< Önceki Haber Katıldıkları seminer girişimciliğin kapısını araladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER