Katardaki Suriye toplantısı

Katardaki Suriye toplantısı -Suriyeli Türkmenler, Dohada yapılan Suriye muhalefeti toplantısı ve toplantıda alınan muhalefetin birleşmesi kararından memnun -Suriye Türkmen Kitlesi Başkanı Molla: -Dohada yapılan iki aşa


HATAY (A.A) - Erdal Türkoğlu - Suriyeli Türkmenler, Katarın Başkenti Dohada yapılan Suriye muhalefeti toplantısı ve toplantıda alınan muhalefetin birleşmesi kararından memnun.
     Suriye Türkmen Kitlesi Başkanı Yusuf Molla, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Katardaki toplantıda, Suriye Ulusal Konseyinin yeni oluşumu ve Suriye muhalefetinin koalisyon toplantısının yapıldığını kaydetti.
     Toplantının tüm Suriyeliler tarafından sevinçle karşılandığını belirten Molla, Toplantıda alınan, muhalefetin birleşmesi kararı ile koalisyonun temsil ettiği kesim arttı. Temsil neredeyse tabanı tamamen kapsadı. Suriyede yaşayan Türkmenler de özellikle mutlular. Dohada yapılan iki aşamalı toplantıda Türkmenler ilk kez temsil edildi. Suriye Türkmenlerinin nüfusuna oranla az kişiyle de olsa, temsil edilmesi iyi bir gelişme diye konuştu.
    
     -Sabranın seçilmesi demokrasi için bir adımdır -
    
     Suriye Ulusal Konseyi (SUK) başkanlığına Hristiyan George Sabranın seçilmesiyle ilgili değerlendirmede bulunan Molla, Sabranın bir dini değil, tüm Suriye halkını temsil ettiğini kaydetti.
     Bu seçimin Suriyede hak eden her vatandaşın başa geçebileceğinin bir göstergesi olduğunu belirten Molla SUKun ilk başkanı bir Arap idi. Sabradan önceki başkan bir Kürt, son seçilen ise Hristiyan. Bu Suriyede demokrasi için önemli bir adımdır dedi.
     Dohadaki toplantıda Suriye Türkmenlerini temsil eden 7 isimden biri olan Humuslu Türkmen Ziyad Kenan da, yeni Suriye muhalefetinin, daha geniş bir Suriye halkını temsil etmesinin sevindirici olduğunu söyledi.
     Kenan, Dohadaki toplantı da Suriyelileri yalnız bırakmayarak toplantıya katılan Türkiye Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğluna Suriye halkına verdiği destekten dolayı minnettar olduklarını sözlerine ekledi.
    
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber Katardaki Suriye toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER