Kastamonu ihracatı yükseldi

Kastamonu ihracatı yükseldi


KASTAMONU (A.A) - Kastamonunun Şubat ayı ihracatının bir önceki aya göre yükselerek, 46 milyon 473 bin dolar olarak gerçekleştiği bildirildi.
     Türkiye İhracatçılar Meclisiden (TİM) yapılan yazılı açıklamada, ilin bir önceki aya göre 42 milyon 349 bin dolar ihracat artışı göstererek, 58. sıradan 23. sıraya yükseldiği belirtildi.
     Açıklamada, il bazında sektörlere bakıldığında 44 milyon 203 bin dolarla maden ve metaller sektörünün ilk sırada yer aldığı ifade edilerek, Bu sektörü 2 bin 105 bin dolarla hazır giyim ve konfeksiyon, 55 bin dolarla kimyevi maddeler ve mamuller, 51 bin dolarla ağaç mamulleri ve orman ürünleri, 34 bin dolarla elektrik-elektronik, 13 bin dolarla tekstil ve ham maddeleri, 12 bin dolarla makine ve aksamları, 2 bin dolarla demir ve demir dışı metaller sektörleri takip etmektedir denildi.
    
     -En fazla ihracat Çine-
    
     En fazla ihracatın 43 milyon 534 bin dolarla Çin Halk Cumhuriyetine yapıldığının vurgulandığı açıklamada, şunlar kaydedildi:
     Çini 1 milyon 104 bin dolarla İtalya, 446 bin dolarla Rusya Federasyonu, 202 bin dolarla Almanya, 197 bin dolarla İsrail, 185 bin dolarla İsveç takip etmektedir. Kastamonu en az ihracatı Güney Kore, Malezya, Şili ve Tayland ülkelerle yapmıştır. İlin Azerbaycan-Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti, Gürcistan ve İran gibi komşu devletler başta olmak üzere Arnavutluk, Angola, Avusturya, Bosna Hersek, Fas, Kongo, Makedonya, Moğolistan ve Ummanla ihracatı bulunmamaktadır.
    
     Muhabir: Yusuf Çelik
     Yayıncı: Sinan Özmüş
<< Önceki Haber Kastamonu ihracatı yükseldi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER