Kastamonuda üniversite tanıtım günleri

Kastamonuda üniversite tanıtım günleri


KASTAMONU (A.A) - Üniversite tanıtım günleri kapsamında liseli öğrencilere Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi tanıtıldı.
     KTO Karatay Üniversitesi ile Kastamonu Rehberlik ve Araştırma Merkezi tarafından Halk Eğitim Merkezinde düzenlenen etkinliğe, Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Köse, KTO Karatay Üniversitesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Birol Büyükdoğan, Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Zeki Yılmaz, akademisyenler ve çok sayıda lise öğrencisi katıldı.
     Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy, açılışta yaptığı konuşmada, Türkiyede üniversite sayısının 168e yükseldiğini hatırlatarak, bu üniversitelerden yaklaşık 50sinin vakıf üniversitesi olduğunu söyledi.
     Vakıf üniversiteleri, özel üniversitelerin gayretiyle devlet üniversitelerinin de başarılı öğrencilere burs vermek zorunda kaldığını belirten Aksoy, şunları kaydetti:
     10 yıl öncesinde böyle bir anlayış yoktu. Nasıl olsa öğrenci gelir, kaydını yaptırır, başarılı bir üniversiteyi başarılı öğrenciler tercih eder diye bir anlayış vardı. Bu gayretlerin neticesinde iyi üniversiteler sizi geleceğe daha iyi taşıyacak ve daha iyi yetiştirecek. Bu kurumları çok iyi araştırmak lazım. Üniversite mezunu olmak toplumumuzda takdir edilir bir durum ama onun akabinde hemen Hangi üniversite mezunusun sorusu sorulur. Mezun olduğunuz üniversiteyle aldığı bilgiyle bir kanaat geliştiriliyor. Bu çalışma inşallah öğrencilerin üniversite sınavına çalışma şevkine bir katkı sağlar.
     KTO Karatay Üniversitesi Rehberlik Koordinatörü Ali Bozgedik ise KTO Karatay Üniversitesini tanıtmaya geldiklerini ifade ederek, Üniversitemizin bölümlerini tanıtacağız. Geleceğimiz için hangi mesleği seçerim adlı sunum yapacağız diye konuştu.
     Ticaret Odası üniversitesi olduklarını söyleyen Bozgedik, şunları kaydetti:
     Bu kapsamda Türkiyede 4 üniversite var. 22 bin üyenin kurduğu bir üniversiteyiz. Dolayısıyla staj ve iş imkanı konusunda devlet üniversitelerine göre bir adım daha önde olduğumuzu düşünüyoruz. Vakıf üniversitesiyiz ama diğer vakıf üniversitelerine göre bursluluk oranlarımız çok yüksek. En büyük özelliği burslu öğrencilerin alttan dersi dahi olsa bursunu kesmiyoruz. Bu da öğrencileri tehdit ortamı olmadan rahat şekilde okuma imkanı sunuyor.
    
     Muhabir: Esra Karamuk
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Kastamonuda üniversite tanıtım günleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER