Kastamonuda 8 Mart Dünya Kadınlar Günü

Kastamonuda 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlandı


KASTAMONU (A.A) - Kastamonuda 8 Mart Dünya Kadınlar Günü düzenlenen törenle kutlandı.
     Cumhuriyet Meydanındaki törende, sivil toplum örgütleri, siyasi partiler ve beraberindeki kadınlar Atatürk Anıtına çelenk sundu.
     Üniversiteli Kadınlar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Birsen Çokses, yaptığı konuşmada, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününün her yıl kutlanan ve Birleşmiş Milletler tarafından tanımlanmış uluslararası bir gün olduğunu söyledi.
     Türkiyede de bu günün 1921 yılında ilk kez emekçi kadınlar günü olarak kutlanmaya başlandığı ifade eden Çokses, şunları kaydetti:
     Bu özel gün insan hakları temelinde kadınların siyasi ve sosyal bilinçlerinin geliştirilmesini, ekonomik, siyasi ve sosyal başarılarının toplanmasını gerekli kılıyorsa bizler bu değerlere ulaşmak için çok çaba göstermek zorundayız. Ayrıca, biz Türk kadınları Ulu Önder Atatürkün dünya kadınların çok önce bize verdiği haklar nedeniyle avantajlıyız. Bu gün kadınlarımız akıl almaz şekilde şiddete uğruyorlar. Yeteneklerine göre değil cinsiyetlerine göre değerlendiriyorlar. İstihdamda ayrıcalık uygulanıyorlar. Kadınlar erkeklerin kendileri için bir şey yapmalarını beklemeden toplumsal süreçte yerini almalıdırlar. Toplumun geleneksel yargıları kadının yasal haklarını engelleyememelidir. Hiç bir ülke insanlarının yarısı geride bırakarak ilerleyemez.
     Hanönünde ise CHP İlçe Başkanlığı Kadın Kolları Başkanı Melahat Hasgül, kadınlara gül dağıttı.
     Hasgül, kadına şiddetin artık son bulmasını dilediklerini, tüm kadınların anlamlı gününü kutladığını kaydetti.
    
     Muhabir: Esra Karamuk-Hasan Yılmaz
     Yayıncı: Erdinç Aksoy
<< Önceki Haber Kastamonuda 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER