Kastamonuda 37 kişi organ bağışladı

Kastamonuda 37 kişi organ bağışladı


KASTAMONU (A.A) - İl Sağlık Müdürlüğünün organ bağışı kampanyası için kurduğu stantta 37 kişi organ bağışladı.
     İl Sağlık Müdürü Metin Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, organ bağışını yeterli sayıya çıkarma adına Sağlık Bakanlığının pek çok proje ve program düzenlediğini belirtti.
     Bu kampanyalara destek vermek için ilde de bu çalışmaları yaptıklarını ifade eden Öztürk, Bu çalışmada öncelikli hedefimiz 10 bin kişiye anket yapmaktı. Bu nedenle, ilimizdeki vatandaşların organ bağışıyla ilgili bakış açısını ölçmek için bir takım sorular yönelttik diye konuştu.
     Öztürk, anketteki soruları 10 bin kişi üzerinde uyguladıktan sonra ildeki vatandaşların bakış açısını görme şansları olacağını belirterek, şunları kaydetti:
     Anketimizi hızlı bir şekilde tamamlayıp halkımızın bakış açısını ölçeceğiz. Dini gerekçelerle organ bakışına karşı bir ön yargı varsa ilgili branştaki din uzmanlarımızı davet edip bir takım etkinlikler yapacağız. Tıbbi bir durum söz konusuysa da tereddütleri ortadan kaldırmak için akademisyenlerimizi davet edeceğiz.
     Organ bağışı standının iki gün hizmet verdiğini aktaran Öztürk, şöyle devam etti:
     Kastamonuda 37 kişi organ bağışında bulundu. Bu rakam bize göre çok iyi bir rakam. Bundan sonra etkinliklerimiz daha sık olacak. Anketlerin bir an önce yapılıp sonuçlarını merakla bekliyoruz. Bakış açısı o zaman daha net bir şekilde ortaya çıkacak. Bu konuda herkesin desteğini bekliyoruz. Hepimiz bir gün organ bekleyen insanlar listesine girebiliriz. O yüzden empati yaparak toplumumuzun bu konuda daha hassas ve duyarlı davranmasını istiyoruz.
    
     Muhabir: Esra Karamuk
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Kastamonuda 37 kişi organ bağışladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER