KASİF Başkanı Reis:

KASİF Başkanı Reis: -AB ve Türkiye arasındaki ilişki öyle bir noktaya gelmiştir ki her iki tarafında birbirinden vazgeçmesi mümkün değildir


SAMSUN (A.A) - Karadeniz Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (KASİF) Başkanı Osman Reis, AB ve Türkiye arasındaki ilişki öyle bir noktaya gelmiştir ki her iki tarafında birbirinden vazgeçmesi mümkün değildir dedi.
     Reis, 9 Mayıs Avrupa Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda Türkiyenin Avrupa Birliğine girme arzusunun kararlı bir şekilde devam etmesi gerektiğini belirtti.
     Türkiye ve AB ülkeleri arasında yaşanan sıkıntıların ön yargıdan kaynaklandığını ifade eden Reis, mesajında şunları kaydetti:
     AB ve Türkiye arasındaki ilişki öyle bir noktaya gelmiştir ki her iki tarafında birbirinden vazgeçmesi mümkün değildir. İki tarafında birbirine ihtiyacı vardır. Bundan sonra her iki taraf yöneticilerine düşen görev bu ilişkiyi neticelendirmektir. AB ülkelerinde Türkiyeye karşı var olan ön yargının ortadan kaldırılmasının en önemli yollarından birisi eğitimdir. Onun için karşılıklı eğitim programları içeren, ortak projelerin arttırılarak sürdürülmesi bu ön yargıların daha çabuk ortadan kaldıracağını, diğer taraftan birlikte iş yapma kültürünün gelişmesine katkı sağlayacağını düşünüyorum.
     Türkiyenin son dönemde gösterdiği ilerleme ve başarıların, Avrupa Birliğine sağlayabileceği katkıyı açıkça gösterdiğine de vurgu yapan Reis, Ülke olarak artık göç alan ülke konumuna gelmemiz, Türkiyedeki dikkat çeken değişikliğin örneklerinden biridir. Avrupa Birliğinin, Türkiyenin katılımıyla birlikte daha da güçleneceğine inanıyorum. Türkiyeyi üyeliğe kabul ederek içine alan bir Avrupa Birliğinin, yalnızca coğrafi alanda değil, vizyon olarak da genişlemiş olacaktır şeklinde ifade etti.
     (EDİ-İSM)
<< Önceki Haber KASİF Başkanı Reis: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER