KASİF, KOBİlerin proje hazırlama sorununa neşter

KASİF, KOBİlerin proje hazırlama sorununa neşter vuracak


SAMSUN (A.A) - Karadeniz Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (KASİF) KOBİlerin Rekabet Gücünün ve Dış Ticaret Kapasitesinin Artırılması Projesinin açılış toplantısını Karadeniz Bölgesinden çok sayıda iş adamının katılımıyla yaptı.
     KASİF Başkanı Osman Reis, KASİF olarak KOBİlerin küresel ekonomide rekabet edebilirliklerini artırmak için projeler ürettiklerini söyledi.
     KOBİlerin gelişmesi ve dış piyasalara açılması için yoğun bir çaba içerisinde olduklarını vurgulayan Reis, bu yönde önceki yıllarda da çeşitli projeler yürüttüklerini, son olarak KOSGEBden alacakları destekle KOBİlerin Rekabet Gücünün ve Dış Ticaret Kapasitesinin Artırılması Projesini yürüteceklerini aktardı.
     Projenin, KOSGEBin Tematik Proje Destekleri kapsamında yapıldığını ve Samsun, Amasya, Trabzon, Ordu, Giresun ve Rize illerini kapsadığını ifade eden Reis, şunları kaydetti:
     Samsun, Amasya, Trabzon, Ordu, Giresun ve Rize illerinde faaliyet gösteren toplam 180 KOBİ temsilcisine, Genel İşletmecilik, Dış Ticaret ve KOBİ Destekleri konularında eğitim ve danışmanlık vererek, KOBİlerin yönetim ve organizasyon kapasitelerini yükseltmelerini sağlamayı hedefliyoruz. Yine KOBİlerin yurt dışı pazar araştırma gezisi, e-dergi ve web sitesi aracılığıyla dış ticaret kapasitelerini artırmaları, yerel ve ulusal fonlardan yararlanma yollarını öğretmek suretiyle mali kapasitelerini güçlendirmeleri ve rekabet güçlerini artırmalarını sağlamayı hedefliyoruz.
    
     Muhabir: Fatma Kalay
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber KASİF, KOBİlerin proje hazırlama sorununa neşter Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER