Kars Belediyesi modern hayvan pazarı inşaatı

Kars Belediyesi modern hayvan pazarı inşaatı devam ediyor (Fotoğraflı


KARS (A.A) - Kars Belediyesi modern hayvan pazarı inşaatı devam ediyor.
     Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Bayrampaşa Mahallesinde inşaatı devam eden hayvan pazarında incelemelerde bulundu. Şehir merkezinde gelişi güzel yapılan hayvancılığın daha modern şartlarda yapılmasına imkan sağlamaya çalıştıklarını ifade eden Bozkuş, Karslının geçim kaynağı hayvancılık. Ama hayvanlarımızı pazarlayabilecek, hijyenik ortamın olması lazım. Bir pazarın olması lazım. Bu anlam içerisinde projelerimiz geliştirildi, hazırlandı. Şimdi de inşaat halinde devam ediyor. Hayvan pazarı tamamlandıktan sonra kesinlikle şehir merkezinde hayvancılık yapılmasına izin vermeyeceğiz. Bunun için uğraşıyoruz diye konuştu.
     Karsın artık kabuğunu kırdığını belirten Bozkuş, şöyle konuştu:
     Karsa yapılan yatırımlar herkes tarafından yakından takip ediliyor. Bir taraftan Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu yapılırken, bir taraftan da caddelerde alt yapı ve üst yapı çalışmaları devam ediyor. Kentin her bölgesinden modern binalar yükselirken, diğer taraftan mahalle aralarından hayvan dışkısı bırakılmasına müsaade etmemiz bizden beklenemez. Artık şehir olmanın gereğini yapma zamanımız gelmiş, hatta geçmiştir bile.
     Şehir merkezinde 850 tane ahır bulunduğuna dikkati çeken Bozkuş: Bu ahırlarda yaklaşık 5 bini küçük, 5 bini de büyükbaş olmak üzere 10 bin hayvan var. Bu bölgede hayvancılığa yönelik, Organize Besi Sanayi Bölgesi yapılacak dedi.
     Kars Belediyesi tarafından yapımı devam eden modern hayvan pazarı 57 bin 800 metrekarelik bir alan üzerine inşa ediliyor. Hayvan Pazarı 300 büyükbaş ve 2 bin küçükbaş hayvan kapasiteli olacak.
    
     Muhabir: Ercüment Daşdelen
     Yayıncı: Hasan Özkal
<< Önceki Haber Kars Belediyesi modern hayvan pazarı inşaatı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER