Karstaki tarihi konakta restorasyon çalışmaları

Karstaki tarihi konakta restorasyon çalışmaları -Vali Kara: Tarihi Kars Antlaşmasının yapıldığı konak, restorasyon çalışmalarının ardından hükümet konağı olarak hizmet verecek


KARS (A.A) - Tarihi Kars Antlaşmasının yapıldığı konağın, restorasyon çalışmalarının ardından hükümet konağı olarak hizmet vereceği bildirildi.
     Vali Ahmet Kara, Yusuf Paşa Mahallesi Ordu Caddesi üzerinde bulunan ve 2005 yılına kadar vali konağı olarak kullanılan konaktaki restorasyon çalışmalarını yerinde inceleyerek, çalışmalar hakkında bilgi aldı.
     Müze Odası da yapılan konağın Karsın tarihi kadar önemli olduğunu belirten Kara, ellerinde etnografik eserler bulunan vatandaşlardan, bunları bağışlamalarını ya da satmak suretiyle konağa teslim etmelerini istedi.
     Devlet büyükleri ve yabancı misafirlerin, restorasyon çalışmalarından sonra tarihi konakta ağırlanacağını ifade eden Kara, İnşallah bundan sonra misafirlerimizi, bakanlarımızı, yabancı misafirlerimizi burada ağırlayacağız. Ağırlarken de Karsın tarihini bu binaya gelen misafirlerimize anlatıp, öyle göndereceğiz dedi.
     Müze Odasında Kazım Karabekirin kitaplarından Kars Antlaşmasının imzalandığı fotoğraflara kadar, Kars ile ilgili önemli eserlerin bulundurulacağını vurgulayan Kara, şunları kaydetti:
     Bu kitapları Müze Odasında muhafaza edeceğiz. Müze Odasına gelenler bu kitaplardan, belgelerden, dokümanlardan Karsın ve bu binanın tarihini öğrenmiş olacaklar. Bu binanın tarihi, bir bakıma Karsın tarihi demek. Çünkü Karsın kurtuluşuna vesile olan Kars Antlaşması bu binada imzalanmıştır. Dolayısıyla bu bina Karsın en önemli binasıdır. Bu önemli bina hükümet konağı olarak faaliyette bulunacak. Restorasyon faaliyetleri bitmek üzere. Ufak tefek eksiklikleri de giderdikten sonra taşınacağız.
     Vali yardımcılarının yine eski binada kalacağını anımsatan Kara, Özel kalem bürosu ile basın bürosundan bir görevli, yazı işlerinden bir görevli, müstahdemler ve sekretaryadan bir görevli de bu binaya gelecek. Yani makamı buraya taşıyacağız, valilik makamı burada faaliyet gösterecek ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Ercüment Daşdelen / Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Tarkan Demir
<< Önceki Haber Karstaki tarihi konakta restorasyon çalışmaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER