Karsta kuşlar için doğaya yem bırakıldı

Karsta kuşlar için doğaya yem bırakıldı -Orman ve Su İşleri Müdürlüğü ekipleri, kar kalınlığı 60 santimetreyi bulan Susuz Şelalesi mevkisine, yem bulmakta güçlük çeken kuşlar için 1 ton yem bıraktı


KARS (A.A) - Orman ve Su İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından, kar kalınlığı yaklaşık 60 santimetreyi bulan Susuz Şelalesi mevkisine kuşlar için 1 ton yem bırakıldı.
     Orman ve Su İşleri İl Müdürü Murat Doğanayın da aralarında bulunduğu 7 kişilik ekip, Susuz ilçesine gelerek, kar yağışından yaban hayvanlarının olumsuz etkilenmemesi için Susuz Şelalesi mevkisinde ağaç ve kaya diplerine buğday bıraktı.
     Doğanay, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Karsta 5 Aralıktan itibaren kar yağışının etkisini aralıklarla sürdürdüğünü hatırlatarak, kent merkezi ve ilçelerin tamamen karla kaplı olduğunu belirtti.
     Çevrede bulunan yaban hayvanlarına, ağır geçen kış şartlarında besin takviyesinde bulunduklarını ifade eden Doğanay, şunları söyledi:
     Susuz Şelalesi mevkisinde yaban hayvanları için yem bıraktık. Kurumumuz tarafından özellikle kanatlı yaban hayvanları için 1 ton buğday temin edildi. Bugün de kurumumuz av koruma ekiplerince buğdayları doğaya bıraktık. Buradaki amacımız kar yağışı ve kışın sert geçmesi sebebiyle güçsüz düşen, besin bulmakta zorlanan yaban hayvanlarına yem takviyesinde bulunmaktır. Kanatlı hayvanların besin ihtiyacını karşılamak için belirlediğimiz alanlara rutin olarak yem bırakıyoruz.
     İl merkezi ve ilçelerde yaban hayvanlarını desteklemek amacıyla eylem planı oluşturduklarını vurgulayan Doğanay, kent merkezi, ilçeler ve kırsal alanlarda kanatlı yaban hayvanları ve yırtıcı hayvanlar için de sakatat, sığır eti ve yem bırakarak doğal hayata katkıda bulunduklarını kaydetti.
    
     Muhabir: Çağlar Sefertaş / Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Karsta kuşlar için doğaya yem bırakıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER