Karsta Aşıklar Meclisi Akademisi kurulacak

Karsta Aşıklar Meclisi Akademisi kurulacak


KARS (A.A) - Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, 2013 yılı içerisinde Aşıklar Meclisi Akademisinin kurulacağını söyledi.
     Bozkuş, gazetecilere yaptığı açıklamada, Aşıkların ekonomik bağımsızlıkları noktasında ciddi anlamda yetersiz olduğunu belirterek, belediye olarak buna kalıcı bir çözüm bularak, ekonomik sıkıntıları çözeceklerini ifade etti.
     2013 yılı içerisinde bununla ilgili bir çalışma yapacaklarını anlatan Bozkuş, Aşıklık geleneğinin en iyi icra edildiği mevsim kış mevsimidir. Bu süre içinde Kars Belediyesi Aşıklar Meclisi Akademisi kuracağız. Daha sonra da bununla alakalı bir sempozyumumuz olacak. Sadece bölgesel olacak ve Kars, Ardahan, Iğdır ozanlarını çağıracağız. Böyle bir derse, arkasından da sınava tabi tutulacaklar dedi.
     Aşıkların pratik olarak kendilerini ifade edebildiklerine dikkati çeken Bozkuş, şunları kaydetti:
     Teorik olarak da ders alacaklar. Serhat Kalkınma Ajansına (SERKA) müracaatımız oldu. Çünkü Kalkınma Ajansları Devlet Planlamanın bölgelerde bir küçültülmüş şeklidir. Bulunmuş oldukları bölgede tarım, ekonomi, enerji, kültürel ve sosyal faaliyetler bütün bunları inceleyen bir yapısı var. Bunu da tekrar topluma kazandırmaya çalışıyorlar. Bu bir fırsattır. Eğer biz bu imkan içerisinde projemizi geliştirir, istenilen noktaya getirir ve aşıklarımıza sahip çıkarsak güzel olur.
    
     Muhabir: Ercüment Daşdelen / Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Muharrem Aksakallı
<< Önceki Haber Karsta Aşıklar Meclisi Akademisi kurulacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER