Karsta Ahilik Haftası etkinlikleri

Karsta Ahilik Haftası etkinlikleri


KARS (A.A) - Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında Karsta tören düzenlendi.
     Valilik binası önündeki Atatürk Anıtına çelenklerin sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.
     Bilim, Sanayi ve Teknoloji Müdürü Ayla Öztürk, Ahilik geleneğinin sanatın, ticaretin, mesleğin, olgun kişilik, güzel ahlak ve doğrulukla yoğrulduğunu, köklerinin çok eskilere uzandığını söyledi.
     Ahiliğin, yüzyıllar boyu toplumumuzun sosyal ve ekonomik omurgasını oluşturan bir örgütlenme şekli olduğunu belirten Öztürk, şunları kaydetti:
     Toplumsal kimliğimiz açısından da daima sahiplenmemiz gereken çok özel bir kültürümüzdür. Anadoluda Ahilik, Ahi Evran tarafından kurulmuştur. Anadolu Selçuklularından Osmanlı İmparatorluğuna geçiş sürecinde Ahilik son derece önemli bir rol oynamış, sanat ve meslek yönüyle toplumun ekonomik yapısını hazırlarken, ahlaki yönüyle de devlet yapısının temel niteliklerini belirlemiştir.
     Yılın ahileri seçilen marangoz Mehmet Can, berber Ramazan Kayadar ve ayakkabı tamircisi Cafer Apaydına Kafkas Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet Çitil tarafından ödülleri verildi. Yılın ahisi seçilen esnafları şedlerinin bağlanmasının ardından küçük sanayi sitesinde Ahilik yemeği dağıtıldı.
    
     Muhabir: Ercüment Daşdelen / Selami Küçükoğlu
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Karsta Ahilik Haftası etkinlikleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER