Karsta 25 bin ton kömür yardımı

Karsta 25 bin ton kömür yardımı yapılacak


KARS (A.A) - Karsta Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından 25 bin ton yardım kömürü dağıtılacak.
     Kars Valisi Eyüp Tepe, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçelerde bu yıl itibariyle 15 bin ton yardım kömürü dağıtılacağını belirtti.
     Kars merkezde de 10 bin ton kömürü il merkezi ve köylerdeki ihtiyaç sahiplerine dağıtacaklarını ifade eden Tepe, İlçelerimizdeki dağıtım çalışmaları büyük oranda tamamlandı. Ancak birkaç ilçemizde devam ettiğini biliyoruz, ama büyük oranda tamamlandı. Maddi imkanı yetersiz olan vatandaşlara yakacak, gıda, sağlık ve nakdi yardımlar devam edecek dedi.
     İl merkezinde 600 ton kömür dağıtıldığını dile getiren Tepe, şunları kaydetti:
     Günde dört kamyon kömür dağıtılmaya devam ediyor. Tabi arzumuz bunu daha da arttırmaktır. Nakliye ihalesini alan firmayla görüşmelerimiz sürüyor ve bu sayıyı altı kamyona kadar çıkartacağız. Türkiye Kömür İşletmeleri ile de görüşüyoruz ve kar yağmadan, kış bastırmadan bu kömürlerin bize biran önce temin etmesi, göndermesi ve devamında da bizim bu kömürleri istasyonumuzdan il merkezi ve köylerimize de dağıtılmasını hedefliyoruz. 15 gün gibi bir süre içerisinde tamamlamayı hedeflediğimiz bu yardımlar, kömür temininde sıkıntı devam ederse 1 ayı bulabilir.
    
     Muhabir: Ercüment Daşdelen / Zehra Melek Çat
     Yayıncı: Hasan Özkal
<< Önceki Haber Karsta 25 bin ton kömür yardımı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER