Kardeşine belediye başkanının cep telefonuyla ulaştı

Kardeşine belediye başkanının cep telefonuyla ulaştı -Bulgaristandan Eceabata gelen 69 yaşındaki kadın, uzun yıllar konuşmadığı kardeşiyle, Belediye Başkanı Kemal Dokuzun cep telefonuyla görüştü


ÇANAKKALE (A.A) - Bulgaristandan Eceabat ilçesine ziyaret için gelen grupta yer alan 69 yaşındaki kadın, uzun yıllardır konuşmadığı kardeşiyle, Belediye Başkanı Kemal Dokuzun cep telefonu vasıtasıyla görüştü.
     Bulgaristanın Gerlova bölgesinde yaşayan, aralarında muhtarların da yer aldığı Türk asıllı 45 kişi, Eceabat ilçesine gelerek, Belediye Başkanı Kemal Dokuzu ziyaret etti.
     Ziyarete katılan 69 yaşındaki Habibe İbrahimova, buralarda yakınlarınız var mı- sorusu üzerine, Çanakkalede kardeşinin olduğunu ve uzun yıllardır görüşemediğini söyledi.
     Bunun üzerine devreye giren Belediye Başkanı Dokuz, İbrahimovanın, Yenice ilçesine bağlı Akçakoyun beldesindeki Yatılı Bölge İlköğretim Okulunda görevli beden eğitimi öğretmeni olan kardeşi İsmail Kurttürkün numarasını alıp, kendi cep telefonundan aradı.
     Kardeşiyle telefonda görüşüp, hasret gideren İbrahimova, Belediye Başkanı Dokuza teşekkür etti.
     Ziyaretçiler arasında yer alan Fahriye Şerif Hüseyinova (45), büyük dedesinin 97 yıl önce Çanakkale Savaşlarında Gelibolu Yarımadasında savaştığını belirterek, Kızımla birlikte dedemin savaştığı bölgeleri görmek için geldim. İnşallah dedem Şerif İbrahim Mustafaoğlunun ismini şehitlikte bulurum dedi.
     Belediye Başkanı Kemal Dokuz ise Balkanlarda adım atılan her yerde Müslüman Türklerin izlerinin bulunduğunu ifade ederek, Müslüman Türk soydaşlarımızla güzel projelere, hizmetlere inşallah birlikte imza atacağız. Balkanlar bizim uzak bir bölgemiz değil diye konuştu.
    
     Muhabir: Bülent Ersöz / Mehmet Bayer
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Kardeşine belediye başkanının cep telefonuyla ulaştı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER