Kardeş aileler kura ile belirlendi

Kardeş aileler kura ile belirlendi -Siirtte Kardeş Aile Projesi kapsamında yardım yapılacak 100 aile için kura çekildi -Kura ile kardeş ailesini belirleyen Vali Aydın, aileyi telefonla arayarak haber verdi (Fotoğraflı


SİİRT (A.A) - Siirtte hayata geçirilen Kardeş Aile Projesi kapsamında, kamu kurumları ile iş adamlarından oluşan 100 kişi, yardıma muhtaç 100 aileyi kardeş aile olarak kabul ederek maddi ve manevi anlamda destek verecek.
     Siirt Polisevinde düzenlenen toplantıyla proje tanıtıldı. Toplantıda konuşan Vali Ahmet Aydın, projenin; rektör, cumhuriyet başsavcısı, ağır ceza reisi, 3. komando tugay komutanı, il jandarma komutanı, kamu kurum ve kuruluş müdürleri ile iş adamlarını kapsadığını söyledi.
     Daha önce hayırsever iş adamı Abdülhamit Saraçoğlu adına yaptırılan çocuk yuvasının boşaltılmasının ardından binanın Siirt Akademisi olarak değerlendirilmesine karar verildiğini kaydeden Aydın, akademide sinema ve tiyatro çalışmalarının yapılacağını, Arapça ve Kürtçe ile bilgisayar kursları gibi çeşitli etkinlikler düzenleneceğini bildirdi.
     Akademide çok yönlü bir faaliyet yürütüleceğini ifade eden Aydın, 13-14 sosyal branşta projeler uygulanacak. Akademi bölgemize ve hatta bütün Türkiyeye örnek olacak bir projedir. Siirt Valiliği Saraçoğlu Akademisinin ilk çalışması, ilk projesi Kardeş Aile Projesidir. Ömür boyu bu kardeş ailelerle birlikte olacağız. Maddi ve manevi desteği vereceğiz diye konuştu.
     Müftü Faruk Arvas da muhacir ve ensar kardeşliğinden örnekler vererek, her zaman bu kardeşliğe ihtiyaç olduğunu belirtti.
     Siirtte başlattığımız kardeş aile projesi, muhacir ve ensar kardeşliğinin Siirtteki uygulaması olmasını temenni ediyorum. Unutmayalım ki müminlerin kardeş olduğu Kuran-ı Kerimde buyruluyor diyen Arvas, projenin ülkeye örnek olacağını ifade etti.
     Daha sonra Vali Aydın ilk kurayı çekerek kardeş ailesini belirledi. Vali Aydın, kardeş ailesi Kerem Naili telefonla arayarak kardeş aile olduklarını haber verdi. Toplantı, diğer katılımcıların kura çekerek kardeş ailelerini belirlemeleri ile sona erdi.
     Proje kapsamında kamu kurumları müdürleri ve iş adamlarından oluşan 100 kişi, maddi yardıma muhtaç 100 aileyi kardeş aile olarak kabul ederek maddi ve manevi destek verecek.
    
     Muhabir: Ayhan Mergen / Nurten Aslan
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Kardeş aileler kura ile belirlendi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER