Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası

Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası


RİZE (A.A) - Pazarda Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası çeşitli etkinliklerle kutlandı.
     Meydan Parkında Atatürk Anıtı önünde düzenlenen programa, Belediye Başkan Vekili İlhami Günaydın, İlçe Garnizon Komutanı Yüzbaşı Ömer Kodoman, İlçe Jandarma Komutanı Erol Baştopçu, Emniyet Müdürü Hasan Muhteşem Tonbalak, Şoförler Odası Başkanı Ekrem Kılıç, AK Parti İlçe Başkanı Adem Yıldız, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri ile öğrenciler katıldı.
     Hafta dolayısıyla ayrıca, Kız Teknik ve Meslek Lisesi önündeki caddede Veysel Vardal İlköğretim Okulu öğrencilerine trafik kuralları konusunda uygulamalı eğitim verildi.
     Trafik Denetleme Büro Amiri Mustafa Karaca, trafik kuralları, trafikte yapılmaması gerekenler, kazaların hangi nedenlerle meydana geldiği, sürücü ve yayaların kazaların en aza indirilmesi için neler yapması gerektiği konularında öğrencilere bilgi verdi.
     Karaca, Emniyet Müdürlüğü olarak ağaç yaş iken eğilir anlayışıyla çocuklara trafik kuralları hakkında bilgi verdiklerini ifade ederek, Uzun yıllar devam eden bu eğitim çalışmasındaki amacımız, çocuklarımızı trafik konusunda eğiterek, bilinçli bir toplum oluşmasını sağlamak. Bütün sürücü ve yayaların trafik kurallarına mutlaka uymaları gerek dedi.
     (NG-AK)
<< Önceki Haber Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER