Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası

Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası -Vali Kolat, Sivassporlu Bekmezci ve bir basın mensubuna temsili olarak alkol testi yapıldı


SİVAS (A.A) - Sivasta Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası dolayısıyla düzenlenen programda, Vali Ali Kolat, Sivassporlu futbolcu Kadir Bekmezci ve bir basın mensubuna temsili olarak alkol testi yapıldı.
     Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi yanındaki etkinlikte konuşan Vali Kolat, trafik kazalarına bakıldığında yüzde 90 oranında insan ve sürücü kusuru olduğunun görüldüğünü söyledi.
     Sürücülerin kurallara uymadığı ve hatayı kendisinde değil başkasında aradığı için kazaların meydana geldiğini belirten Kolat, Her şeyden önce trafik kurallarında haddi, hududu bilmek gerekiyor. Haddimizi, hududumuzu bilmezsek, elbette ki kuralların nasıl olması gerektiğini takip etmezsek kazaya sebebiyet vermiş oluruz. O açıdan bu kurallara çok dikkat etmemiz gerekir. Bu tür haftaların trafik bilincinin oluşmasına ciddi katkılar sağlayacağını düşünüyorum. Trafik bilincini geliştirmemiz lazım diye konuştu.
     Sivas Emniyet Müdürü Ahmet Kemal Seyhan da Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında, trafik bilincinin aşılanmasına yönelik çalışmalar yaptıklarını söyledi. Trafik kurallarına uyulması konusunda halkı bilinçlendirmeye yönelik faaliyetler gerçekleştirdiklerini aktaran Seyhan, eğitime önem vermek suretiyle kazaları azaltmayı amaçladıklarını belirtti.
     Konuşmaların ardından yılın en iyi trafik polisleri ile yılın en iyi şoförü seçilen Emin Karadağa plaket verildi. İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı tarafından oluşturulan stantları gezen Vali Kolat ile Sivassporlu futbolcu Kadir Bekmezci ve bir basın mensubuna görevli trafik polislerince temsili olarak alkol testi yapıldı. Alkolmetreyi üfleyen Kolat, daha sonra trafik kazalarında araç içerisinde sıkışan kişileri kurtarmaya yönelik yapılan tatbikatı izledi.
     Protokol üyeleri, aralıklarla etkili olan yağış nedeniyle zaman zaman zor anlar yaşadı. Programa, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa İlter, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Ali Taş ve Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay ile futbolcular Kadir Bekmezci, Ziya Erdal, Kağan Konuk ve Murat Akça da katıldı.
     (MSÖ-AHM-İU)
<< Önceki Haber Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER