Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası

Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası -Konya Valisi Aydın Nezih Doğan: Bugün geldiğimiz nokta itibariyle tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de üzerinde önemle durulması gereken konuların başında trafik kazaları ve bu kazalara bağlı


KONYA (A.A) - Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
     Doğan, teknolojinin ilerlemesinin, insanın ihtiyaç ve isteklerine paralel olarak üretimi artırdığını ve çeşitlendirdiğini bildirdi.
     Bu ihtiyaç ve isteklerin başında hızlı ve güvenli ulaşımın geldiğini aktaran Doğan, şunları kaydetti:
     Motorlu taşıtların insan hizmetine sunulması, sürücü ve araç sayısının artması, trafik güvenliğine olan ihtiyacı da ortaya çıkarmıştır. Bugün geldiğimiz nokta itibariyle tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de üzerinde önemle durulması gereken konuların başında trafik kazaları ve bu kazalara bağlı olarak gerçekleşen maddi ve manevi kayıplar yer almaktadır. Soruna Konya ili perspektifinden bakıldığında insan unsurunun açık ara ön planda olduğu bir durumla karşı karşıya olduğumuz ortaya çıkmaktadır. şehirler arası yollarda daha çok aşırı hız, yorgunluk ve hatalı sollamadan kaynaklanan trafik kazaları yaşanmaktadır. Buna karşın kent içi kazaların büyük bölümü, yayaların geçiş kuralarına uymaması, bisiklet ve motosiklet sürücülerinin tedbirsizlikleriyle ilişkilendirilmektedir.
     Trafik güvenliğinin sağlanmasının, yalnızca bu işle sorumlu kuruluşların gayretleri ile varılabilecek bir hedef olmadığını vurgulayan Doğan, mühendislik, eğitim, denetim, ilk ve acil yardım hizmetlerinin birlikte ve eş zamanlı yürütülmesinin yanında, sivil toplum kuruluşlarının ve vatandaşların sorumluluk duygusuyla katkı yapmasının, karayolu trafik güvenliğinin sağlanması açısından önemli olduğunu belirtti.
     (FTA-KYR)
<< Önceki Haber Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER