Karayollarının özelleştirilmesine tepki

Karayollarının özelleştirilmesine tepki


MUŞ (A.A) - Malazgirtteki karayolları çalışanları, karayollarının özelleştirilmesi kararına tepki göstermek amacıyla, basın açıklaması yaptı.
     116. Bölge Şefliğinde basın açıklamasını okuyan İşyeri İşçi Baş Temsilcisi İbrahim Çaydaş, şube şefliklerinin özelleştirilmesi kararından dolayı, 81 ilde eş zamanlı basın açıklaması yapıldığını söyledi.
     Türkiyenin ekonomisine önemli katkısı olan karayollarının, satılmasıyla binlerce kadrolu işçinin ve aynı kurumda çalışan taşeron işçilerinin işsiz kalacağını belirten Çaydaş, şöyle konuştu:
     Karayolları şubelerinin anahtar teslimi ihaleye açıldı. İhalelerin iptal edilmesi için mücadele edeceğiz. Haklarımızı ve kazanımlarımızı kaybetmek istemiyoruz. Taleplerimiz kabul edilmezse yollara düşeriz. İşimiz, aşımız ve çocuklarımızın geleceği söz konusu olursa, herkes ne yapacağımızı iyi bilir. Karayolları çalışanlarının yaptıklarıyla rant sağlayan hükümet, şimdi de bunları satmaya kalktı. Bu iktidarın taşeron hastalığı var. Taşeron işçilerin kadroya alınmasıyla ilgili hukuk kararını hayata geçirmeyen hükümet, şimdi de ekmek yediğimiz iş yerlerimizi satıyor.
    
     Muhabir: Mehmet Fideyil Temel / Şener Toktaş
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Karayollarının özelleştirilmesine tepki Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER