Karayolları Güvenliği Sivil Toplum Kuruluşları Küresel

Karayolları Güvenliği Sivil Toplum Kuruluşları Küresel Toplantısı -Antalya Vali Yardımcısı Ergün: -Dünyada trafikte sıfır ölüm hedefi bulunan ülkeler varken Türkiyenin trafik güvenliği alanında hedefe yürümesi ütopya değil zorunl


ANTALYA (A.A) - Antalya Vali Yardımcısı Fuat Ergün, Dünyada trafikte sıfır ölüm hedefi bulunan ülkeler varken Türkiyenin trafik güvenliği alanında hedefe yürümesi ütopya değil zorunluluktur dedi.
     Ergün, Antalyanın Kemer ilçesindeki bir otelde düzenlenen Karayolları Güvenliği Sivil Toplum Kuruluşları Küresel Ortaklığı 3. Küresel Toplantısında yaptığı konuşmada, güvenlik önlemleri artırılarak trafik kazalarında yaşanan ölüm ve yaralanmalar ile maddi kayıpların azaltılması için ulaşım sisteminin bir bütün olarak görülmesi gerektiğini söyledi.
     Devlet tarafından bu doğrultuda yatırımlar yapıldığını, karayollarının ulaştırma kapasitesi artırılırken ölüm ve kaza sayısını azaltma hedefine ulaşılacağını ifade eden Ergün, Dünyada trafikte sıfır ölüm hedefi bulunan ülkeler varken Türkiyenin trafik güvenliği alanında hedefe yürümesi ütopya değil zorunluluktur diye konuştu.
     Ergün, Antalyada meydana gelen ölümlü ve yaralamalı trafik kazalarını en aza indirgemek amacıyla, Kent trafik yönetim platformu, seçici göz, polirobot trafikte, rehberin dili, yaya öncelikli kent Antalya gibi projeler hazırlandığını ve birçoğunda uygulamaya geçildiğini vurguladı.
     Trafiğin insanların günlük yaşamını kolaylaştırmasına rağmen çeşitli olumsuzlukları da beraberinde getirdiğine dikkati çeken Ergün, Trafiğin insana verdiği zararlar dışında zaman, iş, enerji gibi ekonomik zararlar söz konusu. Trafik ayrıca hava, su, toprak kirliliği gibi çevre zararlarına da neden olabiliyor diye konuştu.
     Ergün, Antalyada yapılan ve uygulamaya geçilen çalışmalar hakkında da bilgi verdi.
    
     -Dünyada yılda 1,2 milyon kişi trafikte ölüyor-
    
     İl Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam ise trafik kazalarının insan hayatını tehdit eden dünyanın en önemli toplumsal sorunlarından biri olduğunu söyledi.
     Dünya genelinde trafik kazalarında yılda 1,2 milyondan fazla insanın öldüğünü, 20 ile 50 milyon arasındaki kişinin de yaralandığını veya sakat kaldığını bildiren Sağlam, Antalya Emniyet Müdürlüğü olarak ölümlü ve yaralamalı kazaların azaltılması amacıyla kaza sebeplerini birimsel olarak tespit etmeye yönelik çalışmalar yaptıklarını kaydetti.
     Yunan uyruklu Katie Makri de trafik kazasında kaybettiği oğluna yazdığı şarkıyı Türkçe olarak seslendirdi.
     Toplantıya Uluslararası Polis Birliği Türkiye Başkan Yardımcısı Hüseyin Çetin, Küresel Karayolu Güvenliği uzmanı Mark Shotten, Dünya Sağlık Örgütü Yaralanma ve Şiddeti Önleme Departmanı Başkanı Etienne Krug, Karayolları Güvenliği Küresel Sivil Toplum Kuruluşları Ortaklığı Başkanı Jeffrey Witte, Otomobil ve Toplum Vakfı (FİA) Vakfı Genel Müdürü David Word ile yaklaşık 80 ülkeden gelen sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
     Toplantıda trafik kurallarının azaltılması için yapılması gereken çalışmalar konusunda görüş alışverişinde bulunuldu
    
     Muhabir: Yunus İçen
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Karayolları Güvenliği Sivil Toplum Kuruluşları Küresel Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER