Karayolları 16. Bölge Müdürü Elbir:

Karayolları 16. Bölge Müdürü Elbir: 690 kilometre bölünmüş yola ulaştık


SİVAS (A.A) - Karayolları 16. Bölge Müdürü Murat Elbir, 690 kilometreye bölünmüş yola ulaştıklarını söyledi.
     Elbir, Bölge Müdürlüğünde düzenlediği basın toplantısında, bayram tatili süresince yaşanan trafik kazaları, 2012 yılı içerisinde yapılacak çalışmalar ve yaklaşan kış mevsiminde alınacak tedbirler hakkında açıklamalarda bulundu.
     Bayram tatilinde yaklaşık 12 trafik kazası meydana geldiğini ve gelecek yıllarda alınacak tedbirlerle bu tür kazaların daha azalmasını umduklarını belirten Elbir, il sınırları içerisindeki yollara 211 milyon liralık yatırım yaptıklarını ifade etti.
     Elbir, yatırımları bölünmüş yollara, sıcak asfalt dökümlerine, köprü yapımlarına ve trafik işaretlerine harcadıklarını aktardı. Elbir, yıl sonuna kadar da bu çalışmaları devam ettirmeyi hedeflediklerini söyledi.
     690 kilometre bölünmüş yola ulaştıklarını dile getiren Elbir, Sivasta kış şartlarının ağır geçtiğini ve buna yönelik gelecek yıllarda tünel planlaması yapacaklarını aktararak, Geminbeli yolunun projesini hazırladık, gelecek yıl da ihalesini gerçekleştireceğiz. Özellikle Yağdonduran mevkisinde sorun yaşanıyor, bu projenin içerisinde bu kesimi de bir tünelle geçmeyi hedefliyoruz. Yine Kızıldağ mevkinde proje çalışmamız mevcut ifadelerini kullandı.
     Karayolları bakım evlerinin 24 saat kar mücadelesi yapacağını kaydeden Elbir, kış mevsimi için 3 bin ton tuz temin ettiklerini de sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Merve Topuz
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber Karayolları 16. Bölge Müdürü Elbir: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER