Karaman Valisi Kocanın 8 Mart Dünya

Karaman Valisi Kocanın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajı


KARAMAN (A.A) - Karaman Valisi Murat Koca, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.
     Vali Koca, mesajında, kadınların aile kurumunun temel taşı, milletin baş tacı olduğuna dikkati çekti.
     Fedakarlığı, sevecenliği, çalışkanlığı ve üretkenliğiyle her zaman ailesine ve topluma önemli katkılar sunan kadınların, hayatın her alanlarında etkin bir şekilde görmenin kendilerini sevindirdiğini belirten Koca, şunları kaydetti:
     Türk kadını, kurulan ilk Türk Devletinden bu yana devletin kuruluşu ve yönetiminde daima erkeğin yanında yer alıp gereken saygıyı görmüştür. Kurtuluş Savaşında vatanımızın bağımsızlığı için erkeğiyle cepheden cepheye koşan Türk Kadını, Cumhuriyetimizin kurulmasıyla birlikte, toplumsal yaşamda yerini almıştır. Toplumumuzun en temel taşı olan ve toplumumuzun şekillenmesinde önemli bir rolü olan ailelerin mimar ve mühendisleri kadınlarımız, aynı zamanda milletimizin toplumsal birlik ve dirliği için hayati rolleri üstlenmişlerdir. Günümüzde kadınlar her alanda söz sahibi olmaya başlamış, başarılarını iş hayatında da göstermişlerdir.
     Koca, tüm bu olumlu gelişmelere rağmen dünyanın en gelişmiş ülkelerinde olduğu gibi kadınların maruz kaldığı şiddetin halen önemli bir sorun olarak durduğunu bildirdi.
    
     Muhabir: Mehmet Çetin
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber Karaman Valisi Kocanın 8 Mart Dünya Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER