Karaman Valisi Kahraman

Karaman Valisi Kahraman Boşa akan her damla su milli kayıptır


KARAMAN (A.A) - Karaman Valisi Süleyman Kahraman, boşa akan her damla suyun milli kayıp olduğunu bildirdi.
     Vali Kahraman, Akçaşehir Sulama Kooperatifi Kapalı Sistem Yer altı Sulama Şebekesinin açılışında, Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünün verilerine göre ortalama yıllık yağış miktarlarının dünyada bin milimetre, Türkiyede 643 milimetre, Karamanda ise 326 milimetre olduğunu söyledi.
     Karamanın az yağış alan yerlerinde de ortalama yıllık yağışın 250 milimetreye kadar düştüğüne dikkati çeken Kahraman, yağışların az olmasının ve modern olmayan tekniklerle yapılan tarımsal sulamaların sonucunda, yer altı sularındaki seviyenin düştüğünü belirtti.
     Salma sulama sisteminin, suyun israfında büyük bir paya sahip olduğunun altını çizen Kahraman, Boşa akan her damla su milli kayıptır. Bu nedenle bu bereketli topraklarda bu israfın önüne geçmek için modern sulama sistemlerine geçmemiz bir zorunluluktur. Yine sulamadaki maliyetin düşürülebilmesi için alternatif enerji kaynaklarını öne çıkarmak zorundayız. Bu alanda ilimizin ciddi bir potansiyele sahip olduğunu her fırsatta dile getirdik, getirmeye de devam edeceğiz diye konuştu.
     Kahraman, bu sistemin ilerleyen zamanlarda bölgede yaygınlaşacağını ifade etti.
    
     Muhabir : Mehmet Çetin
     Yayıncı : Metin Bolat
<< Önceki Haber Karaman Valisi Kahraman Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER