Karamanda öğrenciler sanayicilerle buluştu

Karamanda öğrenciler sanayicilerle buluştu


KARAMAN (A.A) - Karamanda İl Milli Eğitim Müdürlüğünün düzenlediği Girişimcilik Günleri etkinliği kapsamında öğrenciler sanayicilerle buluştu.
     İl Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy, Nefise Sultan Kız Meslek Lisesinde yaptığı konuşmada, kalkınmış ve refah düzeyini yakalamış bir Türkiyenin geleceğinin, eğitimli ve bilgiyle donanmış genç nesillerin yetiştirilmesinden geçtiğini belirtti.
     Ülkenin kalkınmasında mesleki eğitimin çok önemli olduğunu ifade eden Aksoy, şunları kaydetti:
     Meslek eğitimi ise iki amaca yöneliktir. Bir tarafta genç insanlara başarılı bir meslek yolu hazırlamak, diğer yandan ekonomiye vasıflı eleman yetiştirmektir. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin kabiliyetlerini geliştirecek, gerekli bilgi, beceri ve davranışlarla birlikte iş görme alışkanlığı kazandırmak suretiyle, hayata hazırlanmasında ve ülkemizin kalkınmasında en önemli unsur haline gelmiştir. Bizler fiziksel anlamda destek verip okuyacağınız ortamları hazırlayacağız. Sizler de eğitim öğretimlerinizi tüm imkanları değerlendirerek yetişmiş ve bilinçli bireyler olacaksınız. Bu adımlar doğru atıldığında ülkemiz her anlamda gelişmeye hazır olacak.
    
     Muhabir: Mehmet Çetin
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber Karamanda öğrenciler sanayicilerle buluştu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER