Karakale Belediye Başkanı Taygarın görevden alınması

Karakale Belediye Başkanı Taygarın görevden alınması -Muş Valisi Çınar: -Başkanlık görevini yürütmesi için kısa süre içinde geçici olarak bir kişiyi görevlendireceğiz


MUŞ (A.A) - Muş Valisi Ali Çınar, Başkanlık görevini yürütmesi için kısa süre içinde geçici olarak bir kişiyi görevlendireceğiz dedi.
     Karakale Belediye Başkanı Zeki Taygarın görevden alınması ve belediye meclisinin feshedilmesiyle ilgili Danıştay 8. Dairesinin almış olduğu karar, Muş Valiliğine ulaştı.
     Vali Çınar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Danıştayın, 6 Temmuz 2012 tarihinde hem belediye meclisinin feshine hem de belediye başkanının görevden düşürülmesine karar verdiğini belirterek, Bu çerçevede Danıştayın kararı bize intikal etti. Danıştayın bu kararını kısa sürede belediyeye ve belediye meclis üyelerine tebliğ edeceğiz diye konuştu.
     Belediye meclisinin de feshiyle beldede başkan vekili seçilemediğine değinen Çınar, şöyle konuştu:
     Başkanlık görevini yürütmesi için kısa süre içinde geçici olarak bir kişiyi görevlendireceğiz. Bundan sonra da valilik tarafından görevlendirilen başkan, belediyeyi yönetecek. Encümen ise meclis görevini yürütecek. Yeni bir meclis oluşuncaya kadar işin yasal prosedürü bu şekilde devam edecek.
    
     Muhabir: Sabri Yıldırım / Şener Toktaş
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Karakale Belediye Başkanı Taygarın görevden alınması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER