Karadenizbirlik sezonu açtı

Karadenizbirlik sezonu açtı -Genel Müdür Erarslan: -Birliğimiz alım kampanyası boyunca piyasa şartlarını dikkate alarak, ürün teslim eden tüm ortaklarına avans fiyata ilave ayrıca fiyat farkı ödemesinde bulunacaktır


SAMSUN (A.A) - Genel merkezi Samsunda bulunan Karadeniz Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (Karadenizbirlik), 2012-2013 Ayçiçeği Alım Kampanyasını başlattığını açıkladı.
     Karadenizbirlik Genel Müdürü Ünal Erarslan, yaptığı yazılı açıklamada, kampanyayı kilogram başına 1.40 lira avansla başlattıklarını bildirdi.
     Karadenizbirlik Yönetim Kurulu olarak, oluşan piyasa şartları çerçevesinde tüm gelişmeleri dikkate aldıklarını, böylece yeni kampanyada üretici ortaklarından 1.40 lira avans bedelle ürün alımına başlanmasına karar verdiklerini belirten Erarslan, şöyle devam etti:
     Bu yıl da her yıl olduğu gibi ürün bedelleri çiftçimize peşin olarak ödenecek olup amacımız üretici ortaklarımızın ürünlerini en iyi şartlarda almak ve değerlendirmektir. Birliğimiz alım kampanyası boyunca piyasa şartlarını dikkate alarak, ürün teslim eden tüm ortaklarına avans fiyata ilave ayrıca fiyat farkı ödemesinde bulunacaktır.
    
     -Karadenizbirlik tüm bu riskleri üretici adına üstlenmektedir-
    
     Yeni kampanyada üreticilerden 50 bin ton ayçiçeği alımı hedeflediklerini vurgulayan Erarslan, kar eden yağlı tohum üreticilerinin bir sonraki sezon üretimini devam ettirebileceğini aktardı.
     Karadenizbirlikin bu amaçla, bölge ve ülkemiz için önemli bir potansiyeli olan yağlı tohum üretimini ve üreticilerini 34 yıldır ayni ve nakdi kredilerle desteklediğini anımsattı.
     Üretim ve fiyat oluşumuna etki eden iklim şartları, tüketim, arz ve talep durumu, dünya üretimi, döviz fiyatları ile vergi uygulamaları gibi faktörlerin piyasa değişimlerine neden olduğuna dikkati çeken Erarslan, şunları kaydetti:
     Karadenizbirlik tüm bu riskleri üretici adına üstlenmektedir. Birliğimiz bugüne kadar verdiği nihai fiyatlar ile serbest piyasada her zaman üretici lehine rol oynamış, üreticinin mağdur olmaması için azami gayret sarf etmiştir. Ülke ihtiyacının 3te 2sinin ithal edildiği yağlı tohum bitkilerinde istenilen üretim düzeyine ulaşmak için devletçe yapılacak desteklemeler çok önemli olup uygulanan prim desteğinin artırılarak sürdürülmesi de üretim artışını teşvik edecektir.
    
     Muhabir: Fatma Kalay
     Yayıncı: Hüseyin Likoğlu
<< Önceki Haber Karadenizbirlik sezonu açtı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER