KARADENİZBİRLİKten çiftçiye 16 milyon lira destek

KARADENİZBİRLİKten çiftçiye 16 milyon lira destek


SAMSUN (A.A) - Genel merkezi Samsunda bulunan Karadeniz Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliğinin (KARADENİZBİRLİK), bölgedeki yağlı tohum bitkileri üreticilerine 16 milyon lira kredi verdiği bildirildi.
     KARADENİZBİRLİK Genel Müdürü Ünal Erarslan, yaptığı açıklamada, yağlı tohum artışını sağlamak amacıyla çiftçilere her türlü desteği verdiklerini söyledi.
     Üretim öncesi tarla hazırlığı için yaklaşık 4 milyon lira nakdi kredi dağıttıklarını aktaran Erarslan, başta tohum, küspe ve yağ olmak üzere yaklaşık 12 milyon lira değerinde de ayni katkı sağladıklarını ifade etti.
     Bölgede önemli bir potansiyeli olan ayçiçeği ve soya üretimini arttırmak amacıyla her türlü desteği uygun ödeme koşullarında çiftçiye ulaştırmayı bir görev bildiklerini açıklayan Erarslan, Bu yıl dağıtılan girdilere dayanarak bölge ayçiçeği üretimimizde önemli artış bekliyoruz. Birliğimiz yine üreticinin pazar garantisi olmaya devam ederek üreticiden aldığı ürünlerden elde ettiği sağlıklı ve kaliteli ayçiçeği yağı üretimiyle de tüketiciye hizmete devam ediyor dedi.
    
     Muhabir: Fatma Kalay
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber KARADENİZBİRLİKten çiftçiye 16 milyon lira destek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER