Karadeniz

Karadeniz-Akdeniz Yolu Projesi -AK Parti Merkez İlçe Başkanı Çelenk: Karadeniz-Akdeniz Yolu Projesi tamamlandığında bölge ekonomisine çok ciddi katkı sağlayacaktır


ORDU (A.A) - AK Parti Ordu Merkez İlçe Başkanı Uğur Çelenk, Karadeniz-Akdeniz Yolu Projesinin tamamlandığında bölge ekonomisine çok ciddi katkı sağlayacağını bildirdi.
     Çelenk, yaptığı yazılı açıklamada, yapımı devam eden Karadeniz-Akdeniz Yolu Projesinin bitiminde ticari anlamda çok güzel gelişmelerin olacağını belirtti.
     Projenin tamamlanmasının ardından ciddi adımlar atılırsa, her iki bölge için de çok güçlü bir ticari bağ kurulabileceğini vurgulayan Çelenk, 130 yıl önce hayal edilen ve AK Parti iktidarı döneminde yapımına hız verilen Karadeniz-Akdeniz Yolu Projesi tamamlandığında bölge ekonomisine çok ciddi katkı sağlayacaktır ifadelerini kullandı.
     Çelenk, şunları kaydetti:
     Karadeniz-Akdeniz Yolu, diğer bir tabirle dere yolu açıldığında muhtemeldir ki Ordunun İç Anadoluya olan ticari bağı artacaktır. Bunu özellikle Ordu insanının, esnafının ve ticaretle uğraşan kişilerin nasıl algılayacağı çok önemli. Meseleye sadece yol açıldı, Sivaslı buraya gelsin, Kayserili buraya gelsin felsefesiyle bakarsak olmaz. Bizim de o ticari ilişkileri kurmamız için esnaftır, fabrikatördür, girişimcidir sadece ticari anlamda değil, toplumsal ve sosyal anlamda da gerek sivil toplum kuruluşlarının, gerekse meslek kuruluşlarının da çeşitli adımlar atması gerekir. Yalnızca burada deniz var, onlar buraya gelsin mantığıyla bakılırsa o zaman tek taraflı olur. İki taraflı olarak hem bizden hem İç Anadolu Bölgesinden hem Akdeniz Bölgesinden hem de illerimizden bu konuda ciddi adımlar atılmalı. Hem ekonomik hem sosyal anlamda hem de turizm anlamında çok iyi gelişmelere vesile olunacağı kanaatindeyim.
     Toplamda 800 kilometre uzunluğundaki projedeki çalışmanın bir kısmının 2013 yılında tamamlanacağını kaydeden Çelenk, Yolun yapım çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Planlamaya göre Ordu-Sivas bölümü 2013 yılında tamamlanmış olacak. Bu tamamlandığında Karadenizin, Akdenizin ve İç Anadolu Bölgesinin kaderini değiştirecek. Her üç bölgenin de ekonomisine çok ciddi katkı sağlayacak ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Eyüp Elevülü
     Yayıncı: Orhan Topal

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER