Karacalar Barajından 18 bin 300 dönüm

Karacalar Barajından 18 bin 300 dönüm alanda tarımsal sulama yapıldı


SİVAS (A.A) - Ulaştaki Karacalar Barajından 18 bin 300 dönüm alanda tarımsal sulama yapıldı.
     Karacalar Barajı Sulama Birliği Başkanı ve Aşağıada köyü Muhtarı Sebahattin Kartal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1995 yılında inşaatına başlanan ve 2009 yılında sulamaya açılan Karacalar Barajı sayesinde ilçede 41 bin dönüm alanda tarımsal sulama yapılabileceğini kaydetti. Karacalar Barajı Sulama Birliğini 2009 yılında kurduklarını dile getiren Kartal, 10 köy ve ilçe merkezi olmak üzere toplam 11 yerleşim alanında tarımsal sulama yaptıklarını ifade etti.
     Birliğe bağlı 1 ziraat mühendisi, 5 arazi sulama elemanı, 1 muhasebeci bulunduğunu, ayrıca 1 arazili hizmet aracı ve 4 adet arazide sulama alanlarını takip etmek için motosiklet ile çiftçilere hizmet ettiklerini belirten Kartal, şöyle konuştu:
     Karacalar Barajından 4 bin 100 hektar yani 4l dönüm tarım alanını sulama imkanı var fakat bu yıl 14 bin dönüm şeker pancarı, bin 500 dönüm patates, bin 500 dönüm hububat, 800 dönüm mısır ve 500 dönüm yonca ve yem bitkileri olmak üzere toplam 18 bin 300 dönüm tarımsal alanın sulandı.
     Sulamada herhangi bir sıkıntı yaşanmadığını belirten Kartal, arıza veya patlak olduğunda ekiplerin arızayı giderdiğini, giderilemeyenlerde ise Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğü ekiplerinden yardım aldıklarını söyledi.
     Çiftçileri bilinçli sulama konusunda bilgilendirdiklerini dile getiren Kartal, çiftçilerden 30 Ağustostan itibaren sulama bedellerinin alınması gerektiğini fakat mevsimin kurak geçmesi nedeniyle hububat hasadında mahsül alamayan çiftçileri zor durumda bırakmamak için sulama bedellerini pancar hasadından sonra alacaklarını kaydetti.
    
     Muhabir: Çetin Karaçoban / Seyit Ahmet Eksik
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Karacalar Barajından 18 bin 300 dönüm Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER