Karacadağ Kalkınma Ajansından çalıştay

Karacadağ Kalkınma Ajansından çalıştay


DİYARBAKIR (A.A) - Karacadağ Kalkınma Ajansı, bölge planı hazırlıkları kapsamında Silvan ilçesinde çalıştay yaptı.
     Silvan öğretmenevinde gerçekleştirilen ve tarım, sanayi, sosyal politikalar ile turizm konularının tartışıldığı çalıştayın açılışında konuşan Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. İlhan Karakoyunlu, 2013 yılı sonu itibariyle mevcut 9. Ulusal Kalkınma Planı ve Bölge Planı uygulama süresinin dolacağını söyledi.
     Kalkınma Bakanlığının verdiği yetkiyle, yeni dönem bölge planlarının 2014-2023 yıllarını kapsayacak şekilde hazırlanacağını belirten Karakoyunlu, Ulusal Kalkınma Planı çerçevesinde ajans olarak Bölge Planı hazırlıklarına başladık. Bu çerçevede Diyarbakır ve Şanlıurfa il merkezlerinde ocak ayında bir dizi çalıştay gerçekleştirdik. Yerel potansiyeli tespit etmek, sorunları yerinde belirlemek adına ilçelerimizde çalıştay yapma kararımız doğrultusunda çalıştayımızı Silvanda devam ediyoruz. İlçemizin sorunların tespit edilmesi ve uygun çözüm önerilerinin katılımcı bir yöntemle tartışılarak geliştirilmesini amaçlıyoruz. Ortak akıl ile olgunlaştırılacak bu fikirleri Kalkınma Bakanlığına sunacağımız Bölge Planına yansıtacağız dedi.
     Çalıştaya, Silvan Kaymakamı Yunus Sezer, Silvan MYO Müdürü Murat Evedanlı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Seyithan Erboğa, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü, İlçe Sağlık Müdürlüğü, belediye, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Silvan Ziraat Odası temsilcileri katıldı.
    
     Muhabir: İbrahim Halil Yılmaz/ Nail Kadırhan
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Karacadağ Kalkınma Ajansından çalıştay Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER