Karabük Defterdarlığından uyarı

Karabük Defterdarlığından uyarı


KARABÜK (A.A) - Karabük Defterdar Vekili Birsen Tokaç, Hazineye ait tarım arazilerinin satışı hakkındaki kanunda değişiklikler yapılmasıyla ilgili uyarıda bulundu.
     Tokaç, gazetecilere yaptığı açıklamada, Orman Köylülerinin Kalkınmalarının Desteklenmesi ve Hazine Adına Orman Sınırları Dışına Çıkarılan Yerlerin Değerlendirilmesi ile Hazineye Ait Tarım Arazilerinin Satışı hakkında kanunun 6. maddesinin 4. fıkrasının değiştirildiğini ve aynı maddenin 5. fıkrasının sonuna cümle eklendiğini söyledi.
     Yasaya göre hak sahiplerine doğrudan satılacak taşınmazların bedelinin taşınmazın 400 metrekareye kadar olan kısmı için rayiç bedelin yüzde 50si; fazlası için rayiç bedelin yüzde 70i üzerinden hesaplanacağını vurgulayan Tokaç, şunları kaydetti:
     Birden fazla taşınmazda hak sahibi olunması halinde, yüzde 50 satış bedeli hesaplaması, hak sahibinin tercih edeceği sadece bir taşınmaz için uygulanacak. Bir taşınmazdaki hak sahipliğinin devredilmesi halinde yüzde 50 satış bedelinin hesaplanması, taşınmazın sadece 400 metrekaresi için ve hak sahipleri hisseleri oranlanarak uygulanacak. Daha önce başvuru bedeli yatırmadan yapılan başvurular ile bundan sonra yapılacak başvurular, başvuru bedeli alınmaksızın geçerli kabul edilecek.
    
     Muhabir: Ahmet Özler
     Yayıncı: Erdinç Aksoy
<< Önceki Haber Karabük Defterdarlığından uyarı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER