Karabükte tüp bebek projesi uygulaması

Karabükte tüp bebek projesi uygulaması


KARABÜK (A.A) - Karabükte Tüp Bebek Projesinin başlatıldığı bildirildi.
     Karabük Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Erdal Üngören, makamında düzenlediği basın toplantısında, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından tüp bebek tedavi giderlerini karşılayamayan yoksul ailelerin tüp bebek tedavilerinin yaptırılması amacıyla Tüp Bebek Projesinin başlatıldığını söyledi.
     Proje kapsamında çocuk sahibi olmak isteyen ailelerin, tedavi giderlerinin hastaneler tarafından, kendisinin ve refakatçisinin ulaşım ve konaklama giderlerinin ise ikamet ettiği yerin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürlüğü tarafından karşılanacağını aktaran Üngören, şunları kaydetti:
     Projenin hedef kitlesi 23-39 yaş aralığıdır. Son üç yıl içinde normal ya da diğer tedavi yöntemleriyle çocuk sahibi olamayan, genel sağlık sigortası kapsamında herhangi bir sağlık primi ödeyecek maddi imkana sahip olmayan ve primi devlet tarafından ödenen veya yeşil kartının vizesi dolmuş vatandaşlar projeye dahildir. Başvurular, 26 Ekime kadar merkez ve ilçelerde bulunan sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına şahsen yapılacaktır.
    
     Muhabir: Faik Erez/Ahmet Özler
     Yayıncı: Sinan Özmüş
<< Önceki Haber Karabükte tüp bebek projesi uygulaması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER