Karabükte Nükleer Tıp Merkezi açılacak

Karabükte Nükleer Tıp Merkezi açılacak


KARABÜK (A.A) - Karabük Özel Medikar Hastanesi Başhekimi Adem Kar, hastanelerinde Nükleer Tıp Merkezi açılacağını bildirdi.
     Kar, düzenlediği basın toplantısında, ilde olmayan üniteleri oluşturmaya devam ettiklerini söyledi.
     Hastanelerinin pahalı olduğu konusunda masum olmayan dedikoduların üretildiğini, ancak muayene olanların bu kanıyı kafasından sildiğini anlatan Kar, şunları kaydetti:
     Hastanemiz üniversite hastanesi gibi çalışıyor. 1 ayda 150 ambulans girişi olmuş. Bazı dedikodular haksız rekabet duygusuyla ortaya atılan, net verilere dayanmayan söylemler. Pahalılığın yanında ölüm olaylarının fazla yaşandığı dedikodusu da var. Şimdiye kadar hastanemizde uzman veya teknik ekip bakımından asla hayati kayıp olmamıştır. En iyi yoğun bakım ünitesiyle hizmet veriyoruz. İlimizde kalp ameliyatlarını yapabilen tek hastaneyiz. 7 ayda il sınırları dışından yüzde 20 oranında hasta aldık. Karabükte bir ayda yapılan ameliyatların yarısı bu hastanede yapıldı. İl sınırları dışından 13 bin muayene yapıldı. Sağlık turizmi ile de yöreye katkı veriyoruz. 70nin üzerinde Iraklı hasta geldi ve bizden sağlık hizmeti aldı.
     Karabükte, Nükleer Tıp Merkeziden hizmet alacak hastaların şehir dışına gitmek zorunda olduğunu, bunu engellemek için bir merkez oluşturmaya karar verdiklerini vurgulayan Kar, Sağlık Bakanlığından gerekli tüm izinler alındı. Tüm cihazlar alındı. Merkez bir ay içinde hizmete girecek diye konuştu.
    
     Muhabir: Ahmet Özler
     Yayıncı: Nurhan Çorlu
<< Önceki Haber Karabükte Nükleer Tıp Merkezi açılacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER