Karabükte doğalgaz kullanım uyarısı

Karabükte doğalgaz kullanım uyarısı


KARABÜK (A.A) - Karabükte doğalgaz dağıtımını sağlayan KARGAZ AŞ, güvenli doğalgaz kullanımı için uyarılarda bulundu.
     KARGAZdan yapılan yazılı açıklamada, güvenli bir şekilde doğalgaz kullanımı için kombi ve baca kontrollerinin sürekli yapılması gerektiği belirtildi.
     Havaların soğumasıyla ısınma amaçlı yakıt tüketiminde belirgin bir artış meydana geldiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
     Kullanılan yakıttan bağımsız olarak aşırı rüzgarlı havalarda bacalı cihazların daha dikkatli kullanılması (veya kullanılmaması) birçok facianın önüne geçecektir. İlimizde 2009 yılından beri doğalgaz kullanılmaktadır. Vatandaşlarımız da çok basit tedbirlerle istenmeyen olayların önüne geçebilirler. Her türlü doğalgaz işleminizi mutlaka yetkili servis ve KARGAZ sertifikalı firmalara yaptırınız. Cihaz üreticilerinin önerdiği periyotta cihaz bakımlarını yaptırınız. Bunu yaptırmak aynı zamanda ekonomik fayda da sağlayacaktır. Baca kontrollerinizi yaptırınız. Menfezleri asla kapatmayınız. Menfezler yukarda ifade edilen eksik yanmanın önlenmesi içindir. En sık karşılaşılan hata maalesef kışın soğuk geldiği gerekçesiyle, menfezlerin herhangi bir şekilde kapatılmasıdır. KARGAZın onayı olmadan kesinlikle doğalgaz tesisatına müdahale etmeyiniz/ettirmeyiniz. Herhangi bir ilave veya eksiltme yapmayınız.
    
     Muhabir: Ahmet Özler
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Karabükte doğalgaz kullanım uyarısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER