Karabükte Pet

Karabükte Pet-Sal yarışması -KBÜ Su Sporları Kulübü tarafından pet şişelerden yapılan salların katıldığı Pet-Sal yarışması düzenlendi


KARABÜK (A.A) - Karabük Üniversitesi (KBÜ) Su Sporları Kulübü tarafından pet şişelerden yapılan salların katıldığı Pet-Sal yarışması düzenlendi.
     Üniversitenin giriş köprüsünün altından geçen Araç Çayı üzerinde oluşturulan gölette yapılan yarışmaya, ikişer kişiden oluşan Salgitsin, Bilimtey, Petanik, Artpet ve Petalurji isimli takımlar katıldı.
     KBÜ Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysalın başlangıç işaretini verdiği yarışmada Salgitsin takımı birinci oldu.
     Yarışmayı, Karabük Valisi İzzettin Küçük ve çok sayıda öğrenci izledi.
     Uysal, yarışmanın ardından gazetecilere yaptığı konuşmada, üniversitesinin en büyük özelliğinin öğrenci inisiyatifi ile yönetilmesi olduğunu söyledi.
     Gerçekleştirilen bu organizasyonun çok küçük görülmesine rağmen, gönlünde çok büyük bir yere sahip olduğunu ifade eden Uysal, Karabük Üniversitesi öğrenci inisiyatifinin en önde tutulduğu üniversiteler arasında yer almaktadır. Sevgili gençleri canı gönülden tebrik ediyorum. Kendi aralarında en güzel şekilde iş birliğini yaparak, çevreye duyarlı, çevre insanına saygılı bir şekilde üniversitelerini yüceltmeye devam ediyorlar diye konuştu.
     Yarışmada ayrıca, önceden toplanan mavi pet şişe kapakları ile alınan iki tekerlekli sandalye Karabük Sakatlar Derneği üyelerine teslim edildi.
    
     Muhabir: Ahmet Özler / Sinan Özmüş
     Yayıncı: J.Jale Müminoğlu

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER