Karabükte Cami ve Engelliler konferansı

Karabükte Cami ve Engelliler konferansı düzenlendi


KARABÜK (A.A) - Karabükte, Cami ve Engelliler konferansı düzenlendi.
     Vali Nafiz Kayalı Geçlik Merkezinde Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla düzenlenen konferansa, Vali Yardımcısı Erkan Çapar, İl Müftüsü Halil Bektaş, müftü yardımcıları, din görevlileri ve çok sayıda davetli katıldı.
     Müftü Bektaş, konferansta yaptığı konuşmada, bu yıl Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinliklerinde Engelsiz Cami, Engelsiz İbadet temasının işlendiğini belirterek, bu tema ışığında engellileri cami ile buluşturmayı amaçladıklarını söyledi.
     İlde bulunan camilerde engelliler için düzenlemeler yaptıklarını ve konferanslar düzenlediklerini vurgulayan Bektaş, şunları kaydetti:
     Zihinsel ve ruhsal engelli olan kişiler dinimiz tarafından dini yükümlüklerden muaf tutulmuştur. Bedensel engellilerin ise iman ve ibadet yükümlükleri vardır. Dinimiz, bedensel engeli olan kişilere kolaylık sağlamaktadır. Namaz ibadeti yapmak isteyen engellinin bir uzvu eksikse, abdest alırken yıkama sorumluluğu yoktur. Ayakları tutmayan bir kişiye, oturduğu yerde ima ile namaz kılma kolaylığını dinimiz sunmuştur. Namazı normal şekli ile ayakta kılmaya gücü yetmeyen kimse için asıl olan, namazını oturarak kılmaktır. Böyle bir kişi namazını kendi durumuna göre diz çökerek veya bağdaş kurarak yahut ayaklarını yan yana ya da kıbleye doğru uzatarak kılar. Yani dinimiz herkesi gücü yettiği kadar mükellef kılmıştır. Engellilere din hususunda hiç bir zorluk yüklenmemiştir.
    
     Muhabir: Faik Erez/Ahmet Özler
     Yayıncı:
<< Önceki Haber Karabükte Cami ve Engelliler konferansı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER