Karabükte, 45 bin doğalgaz abonesi var

Karabükte, 45 bin doğalgaz abonesi var


KARABÜK (A.A) - Kargaz A.Ş Genel Müdürü Kasım Kahraman, Karabükte 45 bin 74 doğalgaz abonesine ulaştıklarını bildirdi.
     Kahraman, gazetecilere yaptığı açıklamada, 2009 yılında doğalgaz vermeye başladıklarını ve kısa süre içinde Karabük merkezi ve Safranbolu ilçesinde hızla abone sayısının arttığını söyledi.
     Havaların soğumasıyla ısınma amaçlı yakıt tüketiminde belirgin bir artış meydana geldiğini anlatan Kahraman, şöyle konuştu:
     Vatandaşlarımız hangi yakıtı kullanırsa kullansın güvenli bir şekilde ısınması için cihaz kontrolünü yaptırması gerekir. İlimizde 2009 yılından beri doğalgaz kullanılmaktadır. Bu süre zarfında doğalgaz kaynaklı bir yaralanma veya ölüm vakası yaşanmamıştır. Kargaz bundan sonra da bu tür vakaların yaşanmaması için tüm tedbirleri almaktadır. Ancak her an her yeri kontrol etmek mümkün değildir. Vatandaşlarımız da çok basit tedbirlerle istenmeyen olayların önüne geçebilirler. Isınma sebebiyle yaşanan zehirlenme vakalarının ana kaynağı karbonmonoksit gazıdır. Oysa doğalgazın yanması sonucu bu gaz açığa çıkmaz. Karbonmonoksit gazı eksik yanma olarak adlandırılan yeterli yanma havasının temin edilmediği durumlarda oluşur. Yine standart dışı bacalar, standart dışı uygulamalar ve kontrol eksiklikleri de bu zehirli gazın oluşmasına yol açar. Tavsiyelere uyulduğunda gerçekten hem kendimizi hem de çevremizi korumuş oluruz. Aksi bir uygulama ise katilimize davetiye çıkarmaktır.
    
     Muhabir: Ahmet Özler
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Karabükte, 45 bin doğalgaz abonesi var Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER