Karaboğa heykeli Batumda sergilendi

Karaboğa heykeli Batumda sergilendi


ARTVİN (A.A) - Bayram Sarayoğlu - Resim öğretmeni ve heykeltıraş İsmail Akhanlının yaptığı Karaboğa Heykeli, Batumi EXPO 2012 fuarında sergilendi.
     Artvin Çoruh Üniversitesi Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü Okutmanı İsmail Akhanlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Artvin kültürünün en güzel unsurlarından biri olan Kafkasör Festivali ve boğa güreşlerinin hak ettiği şekilde temsil edilip tanıtılması gerektiğini belirtti.
     Bu amaçla yaklaşık 2 yıl gibi uzun bir sürede, Kafkasör Festivalindeki boğa güreşlerinde 3 yıl üst üste birinci olan Karaboğanın heykelini yaptığını anımsatan Akhanlı, Artvin kültürünün önemli simgelerinden biri olmasını arzu ettiğimiz bu heykel, 2010 yılında Kafkasör Festivali sırasında sergilenmiş ve heykelin açılışını yapan dönemin Artvin Valisi Mustafa Yemlihalıoğlu ve Belediye Başkanımız Emin Özgün tarafından ülkemiz adına Gürcistana hediye edilmiştir. Ancak bazı teknik sebeplerden dolayı heykel gönderilememiş ve Artvin merkezde sergilenmiştir dedi.
     Heykelin, geçtiğimiz günlerde vinç yardımıyla sökülerek kamyona yüklenip Acara Özerk Cumhuriyetinin başkenti Batuma gönderildiğini ifade eden Akhanlı, heykelin Batumi EXPO 2012 fuarında sergilendiğini kaydetti.
     Çalışmasının ülkeler arası hediye niteliği taşıması ve buna layık görülmesinin kendisini onurlandırdığını kaydeden Akhanlı, Bu vesileyle bir kez daha bu heykelin yapımına doğrudan ve dolaylı olarak katkı sağlayan başta Belediye Başkanımız Emin Özgün olmak üzere, Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Dumana, işadamı Ömer Yılmaza, Yücel Pınara ve bu heykeli benimseyip kendilerinin kabul eden Artvin halkına teşekkür etmek istiyorum diye konuştu.
     (BS-AK)
<< Önceki Haber Karaboğa heykeli Batumda sergilendi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER