Kar üzerinde cirit oynadılar

Kar üzerinde cirit oynadılar -Erzurumlu ciritçiler, kentte ciridin hanım ağası olarak tanınan Erzurum Atlı Spor Kulübünün fahri kadın başkanı için kar üzerinde cirit oynadı


ERZURUM (A.A) - Erzurumlu ciritçiler, kentte ciridin hanım ağası olarak tanınan Erzurum Atlı Spor Kulübünün fahri kadın başkanı için kar üzerinde cirit oynadı.
     Erzurum Atlı Spor Kulübünün fahri başkanı iş kadını Sevda Aydın, İstanbul Köy Hizmetleri Anadolu Lisesi öğrencileriyle Çiftlik Mahallesindeki kulübü ziyaret etti.
     Aydın, burada yaptığı konuşmada, ciride ayrı bir tutkusu olduğunu söyledi. Ciridin yaygınlaşması için elinden gelen her türlü yardımı yapacağını ifade eden Aydın, şöyle konuştu:
     Ciridi her zaman takip ediyordum, ancak ciride yakın olmamın nedeni Erzurumda düzenlenen Üniversitelerarası Kış Oyunlarının açılışında geçiş yapan Baki dede oldu. Önceden de ilgim vardı ama orada ilk olarak tanıdım, tutkum daha çok arttı. Erzurum Atlı Spor Kulübünün fahri başkanı olmam için ısrar edilince ciritçileri kıramadım ve onlara destek vermeye başladım. Fahri başkan ve ciridin hanım ağası seçtiler. Beni onurlandırdılar ve gönlüm her zaman geleneksel spor dallarından birisi olan ciritle olacak.
     Aydın, kulübü ziyaretinin aynı zamanda Erzurum Evrenpaşa İlköğretim Okulu ile kardeş okul olan İstanbul Köy Hizmetleri Anadolu Lisesi öğrencilerine ciridi anlatmak ve sevdirmek için iyi bir fırsat olduğunu ifade etti.
     Öğrencilerle cirit atlarından birine binen Aydına, Erzurum Atlı Spor Kulübü Başkanı İrfan Dedeoğlu tarafından at üzerinde sporcuların bulunduğu bir tablo armağan edildi.
     Erzurumlu ciritçiler daha sonra kar üzerinde gösteri sundu.
     Öte yandan öğrencilerin ilk kez ata binişleri sırasında da renkli görüntüler ortaya çıktı.
    
     Muhabir: Selami Küçükoğlu
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Kar üzerinde cirit oynadılar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER