Kansere dikkat çekmek için İstanbuldan

Kansere dikkat çekmek için İstanbuldan yola çıkan bisikletçiler Samsuna ulaştı


SAMSUN (A.A) - Kanserden ölen Karadenizli şarkıcı Kazım Koyuncu anısına düzenlenen 1. Kazım Koyuncu Karadeniz Bisiklet Turu kapsamında kansere dikkat çekmek için 30 Eylülde İstanbuldan pedal çevirmeye başlayan bisikletçiler Samsuna ulaştı.
     Kansere Dikkat, Pedallara Kuvvet sloganıyla pedal çeviren bisikletçiler Gönül Tekeş, Ergun Oskay ve Cengiz Yargıç Medikal Park Samsun Hastanesinde sağlık kontrolünden geçti.
     Hastane Genel Müdürü Hikmet Çavuş, Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Egin, Hematoloji Uzmanı Doç. Dr. Emel Özyürek, Radyasyon Onkolojisi uzmanı Dr. Barış Okumuş, turun organizatörü Mithat Özdemir ve bisikletçiler, sağlık kontrolüne girmeden önce kanser hastalığında erken tanı ve teşhisin önemi hakkında sohbet ettiler.
     Kazım Koyuncuyu anmak, Türkiye ve Karadenizde yaygınlaşan kanser vakalarına dikkat çekmek için bu turu yaptıklarını ifade eden Cengiz Yargıç, Projemiz kanserden korkulmaması gerektiğini, erken tanının önemli olduğunu ve kanserle tanışmış bir kişinin hayata bağlanması gerektiğini vurgulayan bir projedir. Medical Park Samsun Hastanesi yönetimine, doktorlarına ve çalışanlarına ilgi ve alakaları için teşekkür ederiz dedi.
     Sağlık kontrolünün ardından, 23 Ekimde Artvine ulaşmayı hedefleyen bisikletçiler yollarına devam etti.
    
    
     Muhabir: Mustafa Çavuş
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Kansere dikkat çekmek için İstanbuldan Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER