Kanser ve sigarayı bırakma eğitimi

Kanser ve sigarayı bırakma eğitimi


BARTIN (A.A) - Bartın İl Halk Sağlığı ve Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) işbirliğiyle, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü personeline sigaranın yol açtığı hastalıklar ve kanser konusunda eğitim verildi.
     Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünde KETEM sorumlu hekimi Dr. Hilal Yılmaz ve Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar, Programlar ve Kanser Şube Müdürü Raif Kendirin verdiği eğitimde, kanser ve nedenleri, türleri, sigaranın zararları, içindeki zararlı maddeler ve sigara bağımlılığının sebepleri ile sigarayı bırakma yolları gibi konular işlendi.
     Yılmaz eğitimde yaptığı konuşmada, sigara dumanının içinde 4 binden fazla zehirli, tahriş edici ve kansere yol açan madde bulunduğunu ifade ederek, sigaranın eroin ve benzeri uyuşturucu maddelerden çok daha fazla oranda bağımlılık yaptığını söyledi.
     Kenter ise sigara içenlerin yüzde 70inin bunu bırakmak istediğini ancak sadece yüzde 5inin yardım almadan bırakmayı başardığını dile getirerek, sigaranın etki ve zararlarının uzun bir süreç sonunda anlaşıldığı için bırakma yaşının yüksek olduğunu ifade etti.
     Eğitimin sonunda, personelin karbon monoksit ölçümü yapıldü
    
     Muhabir: Kasım Sakallı
     Yayıncı: Sinan Özmüş
<< Önceki Haber Kanser ve sigarayı bırakma eğitimi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER