Kandırada 2 atık su arıtma tesisinin

Kandırada 2 atık su arıtma tesisinin yapımı sürüyor


KOCAELİ (A.A) - Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSU) Genel Müdürlüğü, Kandıra ve Cebeci Atık Su Arıtma Tesisinin yapımını sürdürüyor.
     İSU Genel Müdürü İlhan Bayram, Genel Müdür Yardımcısı Alaeddin Alkaç ve kontrol mühendisleri ile tesislerin inşaat çalışmalarını inceledi.
     Kandıranın kuzeyinde ve Namazgah Deresi yanında inşa edilen ve Kandıra bölgesinin atık sularını arıtacak olan tesiste inceleme yapan Bayram, günlük 6 bin metreküp kapasiteli tesisin 41 bin kişiye göre planlandığını söyledi.
     Kandıra sahil bölgeleri Kerpe, Kefken, Kumcağız, Mithatpaşa, Kovanağzı, Kurtyeri ve Cebecinin atık sularını arıtacak olan Cebeci Atıksu Arıtma Tesisindeki inşaat çalışmalarını da inceleyen Bayram, tesisin 2013ten itibaren 30 yıl hizmet vermek üzere her biri 3 bin metreküp kapasiteli, üç üniteden oluşacak şekilde planlandığını ifade etti.
     Tesisi gelecek yıl tamamlayarak işletmeye alacaklarını vurgulayan Bayram, şunları söyledi:
     14 milyon liranın üzerinde yatırımla inşa edilen tesislerin devreye alınmasıyla birlikte Kandıra ile sahil bölgeleri de atık sulardan kaynaklanan kirlilikten kurtulacak. Böylelikle insan ve çevre sağlığının korunmasıyla birlikte insanlarımız gönül rahatlığıyla sahilleri kullanacaktır. Ayrıca, bu tesislerle Kocaelide atık su arıtma oranını yüzde 99a çıkaracağız ve Türkiyede bir ilki de gerçekleştireceğiz.
    
     Muhabir: Necdet Doğruyol
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Kandırada 2 atık su arıtma tesisinin Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER