Kanaryalar, bülbül gibi ötmek için yarıştı

Kanaryalar, bülbül gibi ötmek için yarıştı -Sakaryada düzenlenen Bülbül Ötümlü Kanarya yarışmasında 14 kanarya, bülbül sesini taklit etmek için mücadele etti


SAKARYA (A.A) - Sakaryada düzenlenen Bülbül Ötümlü Kanarya yarışmasında 14 kanarya, bülbül sesini taklit etmek için mücadele etti.
     Sakarya Ötücü Kuşlar ve Serinofil Derneği ve Adapazarı Belediyesi işbirliğiyle Orhangazi Kültür Merkezinde düzenlenen yarışmaya Konya, İstanbul, Sakarya ve Kocaeliden 14 kanarya tutkunu katıldı.
     Sakarya Ötücü Kuşlar ve Serinofil Derneği Başkanı Demirhan Dilek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yarışmayı yılda iki kez düzenlediklerini belirterek, organizasyonu Osmanlı döneminden beri devam ettirdiklerini söyledi.
     Yarışma jürisinin 3 kişiden oluştuğunu ifade eden Dilek, Kanaryaların çıkardıkları namelere göre puanlama yapılıyor. İstenilen nameyi yapmayan kuş başarısız oluyor. Bugün 14 kuş katıldı. Sadece kuşun ötmesi yeterli değil, hünerlerini sergilemesi gerek diye konuştu.
     Kanarya yavrularını 40-45 günlükken annelerinden ayırdıklarını dile getiren Dilek, Kuşlar, kanarya sesini duymuyor, bülbül sesi dinletiliyor. Daha sonra kendini bülbül zannedip ötmeye başlıyor dedi.
    
     -43 yıldır kanarya besliyor-
    
     Yarışmada kanaryasıyla birinci olan Doğan Gündoğan ise 1970 yılından beri kanarya yetiştirdiğini kaydederek, kanaryalara 3 ay boyunca bülbül sesi dinlettiklerini bildirdi.
     Yarışmaya Konyadan katılan Sadrettin Berici de eskiden kanaryalara plaktan bülbül sesi dinlettiklerini, teknolojiye ayak uydurduklarını ve artık bilgisayarlar aracılığıyla çalıştıklarını söyledi.
    
     Muhabir: Salih Eren - Uğur Subaşı
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Kanaryalar, bülbül gibi ötmek için yarıştı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER