Kanadanın Ankara Büyükelçisi Holmes, Gaziantepte

Kanadanın Ankara Büyükelçisi Holmes, Gaziantepte -Holms, Valilik ve Büyükşehir Belediyesini ziyaret etti


GAZİANTEP (A.A) - Kanadanın Ankara Büyükelçisi John Holmes, Gaziantep Valiliği ile Büyükşehir Belediyesini ziyaret etti.
     Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere kente gelen Holmes, kentteki ilk ziyareti kapsamında Vali Erdal Atayla makamında bir araya geldi.
     Büyükelçi Holmes, tarihi ve kültürel zenginliği, sanayi ve ticaretteki başarılarıyla adını övgüyle duyuran Gaziantepi ziyaret etmekten duyduğu mutluluğu ifade etti.
     Büyükelçi Holmesin ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Ata da ziyaretin, Kanada ve Türkiye arasında yürütülen iyi ilişkilerin, Gaziantep açısından da geliştirilmesi için imkanların araştırılması bakımından önemli olduğunu belirtti.
     Ata, ziyaretin sonunda Holmesa Gaziantep yöresine ait hediyeler verdi.
    
     -Büyükşehir belediyesini ziyaret
    
     Büyükelçi Holmes, daha sonra Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Fuat Özçörekçiyi ziyaret etti.
     Ziyarette, Gaziantepin tarih ve kültür yönü ile çok gelişen bir kent olduğunu ifade eden Holmes, Gaziantepi bu yönüyle beğendiğini dile getirdi.
     Kentin tarihi ve kültürel mekanlarını gezme imkanı bulduğunu vurgulayan Holmes, fırsat buldukça Gaziantepe tekrar geleceğini belirtti.
     Genel Sekreter Özçörekçi de Gaziantepin değişen yüzünü ülke dışından gelen misafirlere tanıtma fırsatı bulduklarını ve bunu iyi değerlendirdiklerini ifade etti.
     Son dönemde yaptıkları proje ve faaliyetleri ülke dışına taşımayı başardıklarını vurgulayan Özçörekçi, şunları kaydetti:
     Dönem dönem uluslararası konferans ve seminerlerle kentimizi dış dünyaya tanıtıyoruz. Bugün de Kanada Büyükelçimize Gaziantepi tanıtma imkan bulduk. Büyükelçi, gittiği yerde Gaziantepin bu güzel yüzünü en iyi şekilde anlatacaktır.
     Özçörekçi, Holmese Gaziantepe has bakır işlemeli tabak hediye etti.
    
     Muhabir: Gaziantep / Veli Gürgah
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber Kanadanın Ankara Büyükelçisi Holmes, Gaziantepte Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER