Kamuda serbest kıyafet tartışmaları

Kamuda serbest kıyafet tartışmaları -İlim Yayma Cemiyeti Derneği Manisa Şube Başkanı Özgüvenç: "Hangi inanç ve düşünceden olursa olsun her insanın yaşama hakkı gibi giyinme tercihi de temel hak ve özgürlüklerden biridir" (Fotoğ


MANİSA (A.A) - İlim Yayma Cemiyeti Manisa Şube Başkanı Recep Özgüvenç, "Hangi inanç ve düşünceden olursa olsun her insanın yaşama hakkı gibi giyinme tercihi de temel hak ve özgürlüklerden biridir" dedi.
     Özgüvenç, İlim Yayma Cemiyeti Derneği Yönetim Kurulu üyeleriyle dernek merkezinde düzenlediği basın toplantısında, kamuda kılık kıyafet serbestliği kampanyasına destek verdiklerini belirtti.
     Milli, manevi, dini ve ahlaki değerleri kendine referans edinmiş olan İlim Yayma Cemiyetinin insanların, dine dayalı tercihlerinden dolayı mağdur edilmesine karşı olduğunu dile getiren Özgüvenç, şunları söyledi:
     "Hangi inanç ve düşünceden olursa olsun her insanın yaşama hakkı vardır. Her insanın mülkiyet edinme ve koruma hakkı vardır. Bu temel hak ve özgürlükler gibi insanların değerlerine uygun giyinmeyi tercih etmesi de temel hak ve özgürlüklerindendir. Bu sebeple, Memur Senin ülke genelinde başlatmış olduğu, kamuda kılık kıyafet serbestliği kampanyasına destek veriyoruz, ve sonuç alınıncaya kadar bütün zulümlerin karşısında ve mazlumların yanında olmaya devam edeceğiz.
     Özgüvenç, demokratikleşme yolunda önemli adımlar atan Türkiyenin, bu ayıptan en kısa zamanda kurtulması gerektiğini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Turgay Duyar / Ali Rıza Karasu
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı
<< Önceki Haber Kamuda serbest kıyafet tartışmaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER