Kamuda serbest kıyafet tartışmaları

Kamuda serbest kıyafet tartışmaları -Eğitim Bir-Sen Eskişehir Şube Başkan Vekili Karaman: -Eğitim Bir Senin eylemi bir özgürlük talebi değildir. Bu özgürlük zaten doğuştan var olması gereken bir özgürlüktür (Fotoğraf


ESKİŞEHİR (A.A) - Memur-Sen' class='textetiket' title='Memur Sen haberleri'>Memur Sendikaları Konfederasyonuna (Memur-Sen) bağlı Eğitim-Bir-Sen' class='textetiket' title='Eğitim Bir-Sen haberleri'>Eğitim Bir-Sen Eskişehir Şube Başkan Vekili Muammer Karaman, sendika üyelerinin serbest kıyafetle hizmet vermesine ilişkin, Eğitim Bir Senin eylemi bir özgürlük talebi değildir. Bu özgürlük zaten doğuştan var olması gereken bir özgürlüktür dedi.
     Karaman, Eğitim Bir-Sen Eskişehir Şubesinde düzenlediği basın toplantısında, Memur-Senin kamuda kılık-kıyafet serbestliği için başlattığı eylemin her geçen gün genişleyerek büyüdüğünü kaydetti.
     Her sivil toplum kuruluşunun eğitim çalışanlarına yapılan dayatmalara karşı çıkıp, serbest kıyafet eylemine destek olması gerektiğini savunan Karaman, şunları söyledi:
     Sadece adı sivil olan örgütler içinde bulunduğu topluma yabancılaşmış kuruluşlar, toplumun taleplerine göz kapayabilir. Eğitim Sen Eskişehir Şube Başkanı yaptığımız eylemi dinsel muhafazakarlaşmanın önü açılmak isteniyor diye eleştiriyor. Başörtüsünü dinsel simge görmek şaşılığı bizi şaşırtmadı. Zira 2003 yılında ki genel başkanları 14 asır önce köhnemiş fikir diyerek İslam Dini hakkındaki düşüncelerini ortaya kusmuştu. Eğitim-Sen eylemimizle birlikte milletin ve inançların karşısındaki durumunu bir kez daha ortaya koymuştur. Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) ve Eğitim Senden bu eylemi anlamasını beklemiyoruz. Ama şunu biliyoruz ki, aynı düşünmemekle birlikte sağduyulu, akıl ve izan sahibi pek çok Eğitim-Senli arkadaşımız eylemimizi sözlü ve fiili olarak desteklemektedir. Eğitim Bir-Senin eylemi bir özgürlük talebi değildir. Bu özgürlük zaten doğuştan var olması gereken bir özgürlüktür.
    
     Muhabir: Hicret Özkan
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Kamuda serbest kıyafet tartışmaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER