Kamu

Kamu-Senden protesto


ÇANKIRI (A.A) - Türkiye Kamu-Sen Çankırı il temsilciliğine mensup bir grup, memura maaşlarına yapılan zammı protesto etti ve maaş bordrolarını yaktı.
     Karatekin Parkında yaptıkları gösteride memura 2013 yılı için verilen yüzde 3+3 zammını protesto eden Türkiye Kamu-Sen Çankırı İl Temsilcisi Metin Memiş, Her zaman kamu çalışanlarının ve emekçilerinin yanında olan Türkiye Kamu-Sen haksızlık karşısında susmamaya, hakkı tutup kaldırmaya devam edecektir dedi.
     Memiş açıklamasını şöyle sürdürdü:
     Aldatma, kandırma anlayışından asla vazgeçmeyen AKP hükümeti ve yetkilileri, her fırsatta kamu çalışanlarını, enflasyona ezdirmedik aldatmacasına sarılmaktadırlar. Hükümetin enflasyonu ile vatandaşın enflasyonu arasında dağlar kadar fark olduğuna şahit olduk. Hükümetin tespit ettiği enflasyon, her ne hikmetse hiçbir zaman yüzde 10u geçmemektedir. Ek ücretlerin, emekli aylıklarına dahil edilmesi, fazla mesai ücretlerinin 2013 yılında da ödenmesi, kamuda uygulanan personel statüleri sebebiyle ortaya çıkan ücret adaletsizliğinin giderilmesi, kamu çalışanlarını ve emeklilerini bir bütün olarak görüp ayrımcılık yapılmamasını istiyoruz.
     Konuşmanın ardından sendika üyeleri maaş bordrolarını yakarak yapılan zammı protesto etti.
    
     Muhabir: Ferhat Barulay
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER