Kamu Hastane Birlikleri Yasası

Kamu Hastane Birlikleri Yasası -Türk Sağlık-Sen Muğla Şube Başkanı Gezgin: -Kar ve zararın gözetildiği sistemden kimseye hayır gelmez


MUĞLA (A.A) - Türk Sağlık Sen Muğla Şube Başkanı İncilay Gezgin, Kamu Hastane Birlikleri Yasasını eleştirerek, kar ve zararın gözetildiği sistemden kimseye hayır gelmeyeceğini söyledi.
     Gezgin, Kamu Hastane Birlikleri Yasası hakkında basın toplantısı düzenledi. Kamu Hastane Birlikleri Yasasıyla sağlık sektöründe müdür ve şube müdürü olarak görev yapan tüm çalışanların görevlerinin 2 Kasım 2011 tarihi itibariyle sona erdiğini belirten Gezgin, Yıllarca devletine müdür olarak hizmet etmiş bilgi ve tecrübe sahibi kişiler bir kenara atılmış, onların yerine ise bilgi ve tecrübeden yoksun 5-10 yıllık yeni memurlar yani emir erlerinin, ne hikmetse hepsi Sağlık-Sen üyesi kişilerin ataması yapılmıştır dedi.
     Sağlık sisteminin tamamen değiştiğini ileri süren Gezgin, bu değişikliklerin hem sağlık çalışanın hem de vatandaşın aleyhine olduğunu kaydetti. Hastanelerde hastaların müşteri, hastanelerin de işletme olarak görüldüğünü belirten Gezgin, Kar ve zararın gözetildiği sistemden kimseye hayır gelmez diye konuştu.
    
     Muhabir: Cenk Altınsoy
     Yayıncı: Hatice Özdemir
<< Önceki Haber Kamu Hastane Birlikleri Yasası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER